Devetomesečni prodajni rezultati kompanije Nestlé: 6,1% organski rast, potvrđena godišnja očekivanja

U prvih devet meseci 2012. godine, organski rast Nestlé Grupe iznosio je 6,1%, koga čine 2,9% realnog unutrašnjeg rasta te 3,2% od rasta prodajnih cena. Po prvi put ove godine, devizno tržište je doprinelo rastu sa 2,2%. Akvizicije, umanjene za dezinvestiranja, doprinele su rastu od 2.7%. Ukupna prodaja povećana je za 11,0% na 67,6 milijardi CHF.

Rezultati Zone Evropa
Prodaja od 11.2 milijardi CHF, 1.9% organski rast, 0.5% stvarni unutrašnji rast

• Uprkos ekonomskom okruženju koje je u stanju opadanja, inovacije i dalje generišu rast, pogotovo u području napitaka i hrane za kućne ljubimce.
• Srednja i Istočna Evropa, a prvenstveno Rusija, Ukrajina, Adriatic regija i Rumunija, postigle su pozitivne rezultate.

Paul Bulcke, Nestlé CEO: “Nestléov rast u prvih devet meseci u skladu je sa našim očekivanjima. To je rezultat naše spremnosti za razvoj u području inovacija, distribucije i komunikacije sa potrošačima. Na tržištima u razvoju poboljšali smo distribucione kanale i pojačali ponudu, čime  smo postigli dvocifreni rast. Ostvarili smo rast i u razvijenim tržištima sa izuzetno jakom konkurencijom, uprkos globalnim ekonomskim nestabilnostima i niskom nivou optimizma potrošača. Ovaj nastavak našeg razvoja u području realnog unutrašnjeg rasta, u kombinaciji sa olakšicama koje smo postigli u području ulaznih troškova, omogućava nam da potvrdimo naša godišnja očekivanja.”