Recepti sa voćem
Voće je sjajan izvor vitamina, minerala i vlakana, zato je preporučljivo da vaši recepti budu puni voća. Takođe, recepti od voća su veoma ukusni, zato ih obavezno uvrstite u vaš kuvar:
Porcija voća jednaka je jednom komadu jabuke ili pomorandže srednje veličine, ili polovini šolje konzervisanog voća.
Agrumi, bobičasto voće i dinje su veliki izvori vitamina C.
Narandžasto voće kao što je mango, kajsija i papaja su fantastični izvori vitamina A (beta-karotena).
Svetska zdravstvena organizacija preporučuje dve do četiri porcije voća dnevno.
Ispod su neki recepti koji uključuju voće i koje možete uvrstiti u svoj kuvar:
-Izblendirajte bananu, nekoliko jagoda i šolju niskomasnog mleka.
-Pojedite pomorandžu umesto čipsa za užinu.
-Dodajte banane u jogurt od vanile za popodnevnu užinu.
-Jedite sušene kajsije ili brusnicu umesto nezdravih grickalica.
-Servirajte voćnu salatu za desert.