C monokomponentni začini

Monokomponentni začini

Monokomponentni začini su aromatični delovi začinskih biljaka koji pojačavaju ukus hrane. Najčešće su pojedini delovi ili cele biljke koje se dodaju jelima u cilju poboljšanja i pojačavanja originalnog ukusa hrane. Začinsko bilje se pre svega koristi za oplemenjivanje ukusa raznih specijaliteta. Danas se začini upotrebljavaju skoro uz sva jela, salate, variva, umake pa cak i pića. Većina potiče još iz vremena starih Rimljana, Grka, Egipćana. Vrednost začina se merila zlatom, a gradovi koji su njima trgovali zauzimali su najznačajnije mesto na mapi sveta.

Fun fact: Bosiljak je kralj monokomponentnih začina. Poreklom je iz Indije, a moreplovci i trgovci su ga doneli u zapadnu Evropu. Latinski naziv basillicum izveden je od grcke reči basileus, što znači kralj, pa iz tog razloga i naziv "kraljevski" začin. Nekada je uzgajan u vladarskim vrtovima antičke Grčke i srednjovekovne Vizantije, a danas se najviše gaji u Holandiji.

Ukusi C monokomponentnih začina, kvalitet prve klase i arome iz egzotičnih krajeva sveta, će vas zasigurno uvesti u nezaboravnu kulinarsku avanturu. Pravilan izbor vrste i količine začina jelu osigurava besprekoran ukus, a svaka iskusna domaćica zna da su začini ti koji obično jelo pretvaraju u specijalitet. C brend potrošači karakterišu kao brend kome se veruje, te se trudimo da poverenje naših lojalnih potrošača nagradjujemo visokim kvalitetom i stalnim unapredjenjem proizvoda.

Paleta C monokomponentnih začina je izuzetno bogata i raznovrsna. Podeljena je u tri grupe: Biberi (gde imamo mleveni biber u gramažama od 5g, 10g i 20g ,biber u zrnu od 10g i 20g i mleveni beli biber 20g), Mediteranski začini (Peršun, Bosljak, Mirodjija, Origano, Beli luk, Lovor list),  Egzotični začini (Cimet 5g i 18g). Takođe, u asortimanu imamo i Začine za meso (mešavina začina za  za piletinu, svinjetinu i mešavina začina za roštilj)