Nestlé brendovi za zdraviji život

Sledeći odlučnost našeg društva da poboljša kvalitet života i doprinese zdravijoj budućnosti, usredsredili smo naše napore da naši brendovi omoguće zdraviji život.

Smanjujemo učešće soli, šećera i zasićenih masti, a dodajemo zrnevlje obogaćeno vlaknima ili povrće, i povećavamo mikrohranljivost hiljada proizvoda širom sveta.

Svakodnevno pojačavamo marketinške napore u promovisanju zdravog pripremanja hrane, zdrave ishrane i načina života.

Maggi promoviše porodicama dobrobiti kućnog spremanja hrane

 

Maggi pomaže milionima porodica da spremaju ukusne i uravnotežene obroke.
Istraživanja pokazuju da se, kada deca spremaju hranu sa svojim roditeljima, povećava verovatnoća da će da jedu hranu koju često odbijaju, kao što su povrće i salate.
Naš Maggi tim razume snagu kućnog pripremanja hrane. Zbog toga smo se posvetili inspirisanju porodica da kod kuće svakodnevno spremaju ukusne i uravnotežene obroke sa svežim sastojcima koje vole. Transformišemo naše proizvode u više od 150 zemalja dodavanjem jednostavnijih i zdravijih sastojaka. Takođe smo pokrenuli ambiciozan program obuke spremanja hrane za roditelje i decu, sa receptima, jednostavnim savetima za pripremanje hrane i obukom putem mreže, da izbirljivi postanu manje izbirljivi.

Nestlé Cereals poboljšavaju doručak

 

 

Nestlé Breakfast Cereals inspirišu porodice da uživaju u uravnoteženom doručku. Istraživanja pokazuju da mnoga deca ne uzimaju dovoljno celih zrna u svojoj ishrani. Suviše često preskaču doručak ili iz njega ne dobijaju dovoljno. U Nestlé Breakfast Cereals verujemo da je kvalitetan doručak više od dobrog početka dana, to je osnova za bolju budućnost. Celo zrno je sastojak broj jedan u našim proizvodima namenjenim deci, uz dalje smanjenje količine šećera. Većina naših žitarica za doručak namenjenih deci takođe su obogaćeni sa najmanje sedam vitamina i dva minerala. Pomažemo roditeljima u stvaranju uravnoteženog doručka, sa uputstvima o veličini porcije i inspirativnim kombinacijama hrane, da deca mogu da uživaju u hranljivom i ukusnom početku dana.

Cerelac pomaže maloj deci u dobroj ishrani

 

Mnoga deca pate od nedostatka ključnih vitamina i minerala, kao što je gvožđe. 40% dece predškolskog uzrasta širom sveta je anemično. To je razlog što su Cerelac žitarice za decu obogaćene ključnim mikrohranljivim supstancama (gvožđe, cink, vitamin A i vitamin C). Cerelac je pogodan za dopunsku ishranu odojčadi od 6. meseca i dalje, ako majčino mleko ne zadovoljava potrebe ishrane bebe koja raste. Nedavna istraživanja u Indiji su pokazala da je kod male dece koja koriste obogaćene žitarice smanjena verovatnoća pojave nedostatka gvožđa i anemije.