Kompaniji Nestlé uručena nagrada Međunarodnog instituta za vode iz Stokholma

avg 25, 2011

Međunarodni institut za industrijske vode iz Stokholma, organizator sedmodnevnog skupa povodom obeležavanja Svetske nedelje vode u glavnom gradu Švedske, dodelio je prestižnu nagradu kompaniji Nestlé. Nagrada je zvanično uručena predsedniku kompanije Nestlé, Peter Brabeck – Lemathe-u.

Nagrada je priznanje kompaniji Nestlé za sve dosadašnje uložene napore, kao i postignute rezultate, u području efikasnog upravljanja vodom poput smanjenja potrošnje vode sa više od 5 litara po dolaru prodaje na manje od 1,4 litre. Takođe, Nestlé planira da smanji potrošnju vode za još 10-15% u narednih pet godina.

Pored priznanja za liderstvo, dostignuća i napore kompanije Nestlé da unapredi proces upravljanja vodama u svom lancu snabdevanja, nagrada predstavlja i priznanje efikasnom poslovanju kompanije i saradnji sa snabdevačima. Nestlé zapošljava 1.000 agronoma i stručnjaka za vodu koji rade direktno sa poljoprivrednicima kako bi im pomogli da smanje potrošnju vode, povećaju prinos useva i svedu zagađenje vode na najmanju meru.

Gospodin Brabeck - Letmathe izjavo je povodom primanja nagrede: „U toku prethodnih godina, odlučno smo radili na pitanju vode kao najvrednijeg prirodnog resusa. Takođe smo težili ka tome da vodu koristimo što efikasnije u našim svakodnevnim poslovnim naporima da obezbedimo kvalitetnu hranu na putu od njive do trpeze. Dodeljivanje ovogodišnje nagrade kompaniji Nestlé ne samo da je velika čast, već i poziv da budemo sve posvećeniji ovom pitanju, kao i da nastavimo da ulažemo napore kako bi očuvanje vode zaista postalo značajno društveno pitanje. Briga o vodi jeste briga o životu.”

Peter Forssman, predsednik Stokholmske fondacije za vode i Lars Gunnarsson, predsednik Nagradnog komiteta, pohvalili su kompaniju Nestlé za dobijanje nagrade i istakli značaj uloge poslovnog sektora u rešavanju problema koji se tiču vode.

Stokholmska nagrada za industrijske vode prepoznaje i ohrabruje inovacije i liderstvo u održivom razvoju sektora voda.

Nagrada je ustanovljena još 2000. godine u saradnji sa Kraljevskom švedskom akademijom tehničkih nauka i  Svetskim poslovnim savetom za održivi razvoj, a dodeljuje se sektorima poslovanja i industrije koji unapređuju globalnu situaciju voda. Ima cilj da obezbedi jedinstven forum za stručnjake, praktičare, donosioce odluka i lidere iz celog sveta na kojem će moći da razmenjuju ideje, neguju novi način razmišljanja i razvijaju rešenja. Ovogodišnja tema je bila „Voda u urbanizovanom svetu“.

Za dodatne informacije kontaktirajte:
Vanja Bobić
Korporativne komunikacije - Nestlé Adriatic d.o.o.
Tel: +381 (11) 20 19 304
Mob: +381 64 866 54 16
E-mail: vanja.bobic@cs.nestle.com