NESCAFÉ Dolce Gusto se širi u Nemačkoj

mar 14, 2012
Nescafé Dolce Gusto

Nestlé jača jedan od svojih najbrže rastućih poslovanja u Evropi sa ulaganjem od 220 miliona evra (više od 265 miliona švajcarskih franaka).

Odlučili smo da izgradimo novu NESCAFÉ Dolce Gusto fabriku u Nemačkoj, najvećem tržištu ovog brenda u Evropi.
NESCAFÉ Dolce Gusto  je sistem aparata i kapsula za tople i hladne napitke, koji omogućava pripremu izvrsne kafe, kao iz kafića, ali u sopstvenom domu. Trenutno se na tržištu nudi gotovo 30 različitih vrsta NESCAFÉ Dolce Gusto kafa, kao i NESQUIK i NESTEA napitaka.
 
Fabrika sa sedištem u Schwerinu otvoriće 450 radnih mesta te će 12 novih proizvodnih linija početi sa radom krajem 2013. godine. Fabrika koja je smeštena na oko 100 km od Hamburga, najveće luke za uvoz kafe, planira godišnju proizvodnju od oko 2 milijarde kapsula kafe, za izvoz u ostale delove Nemačke, Istočne Evrope i Skandinavije.
 

'Najbrže rastući deo poslovanja'

Nestlé je predstavio svoje planove tokom službene ceremonije održane u Schwerinu.
Događaju je prisustvovao Erwin Sellering, nemački predsednik savezne države Mecklenburg-Vorpommern, kao i Laurent Freixe, direktor Nestlé-a za Evropu i Gerhard Berssenbrügge, predsednik Uprave Nestlé Nemačka.
“Ovo je jedna od naših najvećih investicija u Evropi koja ističe stalna ulaganja u razvojne kapacitete.''-izjavio je gospodin Freixe.“ Takođe je dodao da je NESCAFÉ Dolce Gusto tržišni lider u 20 država, na tržištu kafa u kapsulama. Sa stopom rasta od preko 50% zauzima mesto najbrže rastućeg dela poslovanja kompanije Nestlé u Evropi.
 

Rast u Evropi

Schwerin je treća NESCAFÉ Dolce Gusto fabrika.
Prošle godine uloženo je 64 miliona švajcarskih franaka u NESCAFÉ Dolce Gusto fabriku u Gironi,  koja se nalazi u Španiji, nedaleko od Barselone.
Prva NESCAFÉ Dolce Gusto fabrika otvorena je 2006. godine u Tutbury-u u Velikoj Britaniji i danas posluje sa punim kapacitetom. Nestlé je prošle godine u ovu fabriku uložio 110 miliona funti  kako bi utrostručio proizvodnju.
 

Ulaganje u Nemačkoj

Fabrika Schwerin je naša najnovija investicija u Nemačkoj – četvrtom najvećem globalnom tržištu.
Prošle godine smo otvorili novu fabriku u Biessenhofenu, vrednu 117 miliona evra, namenjenu proizvodnji hipoalergenih mlečnih formula za odojčad.
Nestlé je uložio 35 miliona evra kako bi proširio fabriku Erlenbacher, koja proizvodi smrznute kolače i deserte. Takođe je uloženo 45 miliona evra u proširenje Wagner fabrike, za proizvodnju pizza u Otzenhausenu.
“Otvaranje ove nove fabrike ne samo da odražava važnost ulaganja u širenje poslovanja, već pokazuje i veliko poverenje prema zemljama u kojima ostvarujemo uspešno poslovanje više od 110 godina.“ izjavio je gospodin Freixe.

Obnovljivi izvori energije

U stalnim nastojanjima kompanije za izgradnjom ekološki prihvatljivih zgrada širom sveta, fabrika u Scherwinu ima za cilj dobijanje sertifikata za ekološki dizajn i energetsku efikasnost (LEED) koji izdaje Green Building Council iz Sjedinjenih Američkih Država.

NESCAFÉ Dolce Gusto širom sveta

Lansiran 2006. godine u Švajcarskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, NESCAFÉ Dolce Gusto je sada dostupan u 56 zemalja širom sveta, od kojih je 41 smeštena u Evropi.
Do kraja 2013. godine ovaj brend ima za cilj da ostvari prodaju od 1 milijarde švarcarskih franaka.

Slične informacije:
Nescafé Dolce Gusto
Nestlé Nemačka