Nestlé Nespresso planira otvaranje novog Proizvodno-distribucijskog centra u Švajcarskoj do 2008. godine

Nestlé Nespresso, svetski pionir u proizvodnji dozirane kafe vrhunskog kvaliteta, najavio je otvaranje novog Proizvodno-distribucijskog centra za kafu u mestu Avenches u Švajcarskoj do 2008. godine. Do 2010. centar će imati više od 230 stalno zaposlenih. Nestlé će uložiti u svoj novi pogon više od 150 miliona švajcarskih franaka.

Glavni i izvršni direktor preduzeća Nestlé Nespresso, Gerhard Berssenbrügge, smatra da je dalji rast neophodan da bi se zadovoljila sve veća potražnja za vrhunskim Nespresso proizvodima. ?Važno nam je da očuvamo kvalitet po kojoj je Nespresso poznat širom sveta. Taj ugled je temelj na kojem ćemo graditi dalje?, izjavio je Berssenbrügge.

Nespresso u poslednjih pet godina beleži prosečan godišnji rast po stopi većoj od 30%. Novi Centar će pomoći u bržem ostvarenju ciljeva ? prihodu od milijardu švajcarskih franaka do kraja 2006. godine i dve milijarde švajcarskih franaka do kraja 2010. godine.

Posle sprovedenog evropskog istraživanja o najboljoj lokaciji za novi Nespresso Centar, doneta je odluka da se idealna lokacija nalazi u Švajcarskoj.

?Istraživanje i razvoj su bili među ključnim pokretačima ovog projekta. Štaviše, Nestlé je pre više od 20 godina prvi na tržištu ponudio doziranu kafu, a sada je uz Nespresso tržište doživelo dramatičnu revoluciju. Nestlé je čvrsto opredeljen za budući rast Nestlé Nespressa, kao jedne od najbrže rastućih poslovnih jedinica u svetu?, izjavio je Lars Olofsson, izvršni potpredsednik zadužen za Strateške poslovne jedinice i marketing u Nestlé-u.

Postavljanje temelja Proizvodno-distribucijskog centra planira se za prvu polovinu 2007. Otvaranje se očekuje 2008. godine. Novi Proizvodni centar prostiraće se na otprilike 9000 kvadratnih metara, a Distribucijski centar će zauzimati 8000 kvadratnih metara. Proizvodni centar uključuje takođe i izložbeno-promotivni deo. Poznavaoci i ljubitelji kafe će moći da obilaze objekat i da nauče nešto više o procesu proizvodnje kafe.

Za više informacija o preduzeću Nestlé Nespresso SA, posetite www.nespresso.com