Nestlé preuzima Jenny Craig, fabriku koja se bavi kontrolom telesne težine

Nestlé S.A. je ugovorio kupovinu fabrike Jenny Craig koja se bavi kontrolom telesne težine i koja nudi široki asortiman prehrambenih proizvoda i usluga u SAD-u, Kanadi, Australiji i na Novom Zelandu. Fabrika je u poslednjih 12 meseci imala preko 400 miliona američkih dolara prihoda od prodaje i zabeležila je dvocifreni godišnji rast, a Nestlé će je platiti otprilike 600 miliona dolara.

Kupovina fabrike Jenny Craig usledila je nakon nedavne kupovine fabrike Uncle Toby's u Australiji koja se bavi proizvodnjom žitarica za doručak, zdravih grickalica i instant supa. To potvrđuje želju kompanije Nestlé da predano nastavi sa unapređivanjem ishrane, psihofizičkog zdravlja i blagostanja.

Fabrika Jenny Craig je osnovana 1983. Klijentima nudi individualne programe upravljanja telesnom težinom koji odgovaraju njihovim ličnim potrebama. Putem nekog od 600 postojećih ovlašćenih centara pod zaštićenim imenom Jenny Craig, klijenti od stručnih savetnika uvek mogu da dobiju savete koji se tiču regulisanja telesne težine i životnog stila. Svaki individualni program uključuje niz uravnoteženih prehrambenih proizvoda dostupnih u umerenim porcijama koje su prilagođene načinu života i prehrambenim potrebama potrošača.

Postojeći rukovodeći tim firme Jenny Craig nastaviće da upravlja ovim poslom, a za svoj posao će odgovarati sektoru Nestlé Nutrition. Cilj programa je da upravljanje telesnom težinom postane jedan od stubova nezavisnog prehrambenog poslovanja grupe Nestlé, koja je već uveliko prisutna na tržištu prehrambenih proizvoda za decu, dijetalnih proizvoda i proizvoda za sportiste.

Peter Brabeck-Letmathe, predsednik i generalni direktor firme Nestlé je izjavio: "Ovom strateškom kupovinom Grupa je preduzela još jedan važan korak u procesu transformacije u fabriku koja se zalaže za ishranu, psihofizičko zdravlje i blagostanje, a kontrolu telesne težine smatra ključnim područjem svoje struke. Porast gojaznosti i različitih poremećaja metabolizma koje ona uzrokuje, kao što su dijabetes i kardiovaskularna oboljenja, opštezdravstveni su problem, ne samo u SAD-u, već i u čitavom svetu. Kupovina fabrike Jenny Craig stavlja nas u povlašćeni položaj koji nam omogućava da pomognemo svojim kupcima".