Nestlé školska atletska liga

sep 15, 2008

Druga sezona Nestlé školske atletske lige, nastale kao rezultat saradnje Atletskog saveza Srbije i Nestlé Adriatic, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije, počinje sutra u Novom Sadu.

Liga će okupiti više od 3000 dece, starosti od 9 do 14 godina, a mali atletičari će imati priliku da se pokažu u disciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis i bacanje kugle.

Kvalifikaciona takmičenja Nestlé školske atletske lige biće organizovana u sedam gradova u Srbiji: Novi Sad (17. septembar), Subotica (18. septembar), Senta (19. septembar), Kragujevac (22. septembar), Sremska Mitrovica (23. septembar), Niš (24. septembar) i Beograd (25. septembar). Veliko finale nas očekuje u Novom Sadu, 08. oktobra. U gradovima u kojima će se održavati kvalifikacije, male atletičare će bodriti promoteri Nestlé školske atletske lige predvođeni našom šampionkom Ivanom Španović.

Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, je na konferenciji za novinare pozdravio inicijativu Nestlé-a da ulaže u atletiku i istakao da je Nestlé jedina kompanija koja je u poslednjim godinama samoinicijativno prišla Atletskom Savezu sa namerom da pomogne razvoj školske atletike. Predstavnice Nestlé-a, Slavica Lalović, brend menadžer Nestlé Adriatic za Srbiju i Vanja Bobić, predstavnik korporativnih komunikacija Nestlé Adriatic za region, istakle su nameru i želju da Nestlé školska atletska liga preraste u tradicionalno takmičenje u našoj zemlji sa ciljem da se što više dece bavi sportom. Ivana Španović je na konferenciji pozdravila čitavu akciju i izrazila zadovoljstvo što je promoter Nestlé školske atletske lige koja će deci, a i školama, biti motiv da se svake godine spremaju za takmičenja i osvrnula se na svoje prve korake u atletici koje je napravila upravo u školskom dvorištu.

Nestlé školska atletska liga je, osim na sportske rezultate, usmerena ka brizi o zdravlju i zdravoj ishrani dece, te je moto ovog takmičenja - “Zajedno za zdravlje”. Za svakog učesnika školske atletske lige Nestlé Adriatic je, u saradnji s nutricionistima, pripremio informativnu brošuru sa savetima o pravilnoj ishrani i usvajanju zdravih navika.

Nestlé posvećuje posebnu pažnju deci i razvoju njihove svesti o zdravoj ishrani i značaju sportskih aktivnosti i to čini u više od 80 zemalja širom sveta. U Irskoj pomaže školsku atletiku 45 godina, a dobra iskustva u razvoju atletike kao “kraljice sportova” želi da prenese i u Srbiju.