Odmori se uz Fairtrade KIT KAT!

jan 4, 2010

Dajući certifikat Fairtrade svojoj vodećoj marki, Nestlé podržava svoju obavezu prema održivom razvoju kakao proizvodnje.

Nestlé Velika Britanija objavila je da KIT KAT, vodeća čokoladna marka i najomiljeniji čokoladni keks Velike Britanije – dobija certifikat Fairtrade u Velikoj Britaniji i Irskoj. Ovaj potez je deo „Nestlé globalnog kakao plana“, lansiranog u oktobru ove godine, koji predstavlja ulaganje od 65 miliona funti sledećih deset godina u programe vezane uz ključne ekonomske, društvene i ekološke probleme kakao zajednice.

Fokusirajući se na Obalu Bjelokosti, zemlju s najvećom proizvodnjom kakaa, cilj Kakao plana je upotrebiti poljoprivredno i naučno znanje Nestléa kako bi se poboljšao kvalitet i žetva kakaa, te ponuditi obrazovanje i edukaciju radi poboljšanja socijalnih uslova farmera i njihove zajednice.

Fairtrade certifikat označava registracioni zaštitni znak internacionalne Fairtrade Labelling organizacije koji dobijaju proizvodi zadovoljavajući internacionalne Fairtrade standarde.

KIT KAT Fairtrade certifikat omogućava dugoročnu direktnu obavezu prema kakao kooperantima, uključujući dodatne isplate farmerima za ulaganja u zajednicu ili razvojne projekte prema vlastitom izboru, poput poboljšanja zdravstva i školstva.
U januaru 2010. izlazi prvi KIT KAT „four finger“ sa Fairtrade znakom u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Nestlé sarađuje s Obalom Bjelokosti, jednom od najsiromašnijih zemalja na svetu, više od 50 godina s ciljem poboljšanja uslova života i proizvodnje.
U zadnjih 15 godina, Nestlé ulaže preko 35 miliona funti u inicijative održivog razvoja i snabdeva zemlje proizvođače sa preko 17 miliona mladih biljaka kakaa i kafe.

Kao deo Kakao plana, Nestlé radi na osnivanju dodatnih inicijativa održivog razvoja, poput veće stručnosti u sadnji i proizvodnji kakaa, pružanja podrške i edukacije farmerima, poboljšanja kanala dobavljača i stvaranja boljih društvenih uslova.

Za detaljnije informacije o Kakao planu poseti te web stranicu http://www.thecocoaplan.com/