SASTOJCI (6 porcija)
1,5 kg crvenih paprika „ajvaruša”, sočnijih
2 krompira
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
50 g putera
150 ml ovčjeg kiselog mleka
200 ml neutralne pavlake
1 kašika mirođije C
1 kašičica biber C
DECA
Deca, u zavisnosti od uzrasta, mogu da učestvuju ili u blendanju sastojaka štapnim mikserom (mlađa) ili u pečenju i ljuštenju pečenih paprika (starija).
RECEPT
Paprike ispeći pa oljuštiti od kožica i semenki. Krompire oljuštiti, naseći na kockice i prokuvati u slanoj vodi oko 15 min. Na puteru prodinstati luk crveni i beli, mirođiju C i biber C pa dodati naseckane paprike i oceđeni krompir i nekoliko minuta uz mešanje pržiti na puteru. Zatim naliti vrelom vodom i krčkati na srednjoj vatri oko 20 min. Štapnim mikserom sve sastojke izblendati u šerpi, dodati neutralnu pavlaku i izmešati.
NAPOMENA
Potaž poslužiti kašikom ovčjeg kiselog mleka u svakom tanjiru.
Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.