- KOLIČINA ZA: 4
- GOTOVO ZA: 60 minuta
- TEŽINA: Zahtevno
Spisak sastojaka
- 4 paprike babure
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 1 kašičica kima
- 1 čili paprika ili 1 kašičica crvenog bibera
- 2 tikvice
- 175g kukuruza
- 1 avokado
- 50g čedar sira
- 2 kašičice korijandera
- 2 kašičice MAGGI Tajna ukusa povrća
Kako se priprema
- Zagrejte lonac vode, isecite dršku paprike i očistite semenke, stavite da ključa 5 minuta, a zatim je izvadite i ostavite da se ocedi sa sečenom stranom na dole.
- Sitno iseckani crni luk stavite u tiganj sa kašikom ulja i ostavite na vatri 3 minuta, dok ne omekša. Dodajte kim, čili papriku (ili biber) i kuvajte još 2-3 minuta.
- Iseckajte tikvice na kockice i dodajte ih u tiganj, preko crnog luka i začina i kuvajte oko 4 minuta, dok ne omekšaju, a zatim sklonite sa vatre.
- U tiganj dodajte kukuruz, avokado isečen na kockice, izrendan sir, korijander i MAGGI Tajna ukusa povrće i izmešajte.
- Napunite 4 paprike smesom od povrća, a zatim ih stavite u rernu u neprijanjajući pekač za pečenje.
- Ostavite ih u rerni 30-35 minuta, dok ne postanu vrlo mekane.
- Nakon što ih izvadite iz rerne, ostavite ih 5 minuta da se ohlade, zatim ih možete poslužiti. Paprike punjene kukuruzom, čili paprikom i sirom možete poslužiti sa pavlakom, salatom od pasulja ili kukuruznim čipsom. Obrok bez mesa koji će vas sigurno zasiti!
Podaci o nutritivnim vrednostima po porciji
- Kalorije: 235kcal
- Proteini: 8g
- Masti: 14g
- Ugljeni hidrati: 21g
Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.