Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Čizkejk sa After Eight

Izvrstan desert sa aromom mente.
cizkejk
KOLIČINA ZA: 6
GOTOVO ZA: 35 minuta
• TEŽINA: Lagano

Spisak sastojaka
• 125g digestiv keksa
• 100g čokolade After Eight sa mentom
• 25g maslaca
• 600g finog obranog kravljeg sira
• 100g šećera u prahu
• 1 kašičica ekstrakta vanile
• 125g grčkog jogurta (2% masnoće)
• 2 jaja Za dekoraciju
• 100g svežih malina
• 1 kašika džema od malina

Kako se priprema?
1. Uzmite kalup za kolače (sa uklonjivim dnom) prečnika 20 cm i premažite ga maslacem.
2. Zagrejte rernu na 180°C.
3. Stavite keks i čokoladne praline After Eight u blender i usitnite dok ne dobijete homogen sastav. Dobijen sastav dodajte u kalup za kolače i polako pritisnite dok ne dobijete debljinu kore.
4. U veću posudu dodajte sir, šećer i vanilu i mikserom ih umutite. Zatim dodajte jogurt i jaja dok ne dobijete kremastu masu.
5. Dobijenu kremastu masu stavite preko kore, u kalup za kolače.
6. Ostavite u rerni 20 minuta. Na ivicama treba da se dobije čvrsta kora, a kremasta masa u sredini treba da ostane meka.
7. Ugasite rernu i ostavite čizkejk da odstoji nekoliko sati. Kolač će nastaviti da se peče.
8. Ostavite desert u frižideru nekoliko sati da se ohladi.
9. Pre posluživanja ukrasite svežim malinama i džemom. Prijatno!

Podaci o nutritivnim vrednostima po porciji
• Kalorije 458 kcal
• Proteini 146g
• Masti 145g
• Ugljeni hidrati 308g