Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Čorba od koprive sa pirinčem

Za lagan i ukusan prolećni ručak, čorba od koprive sa pirinčem je savršena!
corba

KOLIČINA ZA: 4
GOTOVO ZA: 60 minuta
TEŽINA: Lagano

Spisak sastojaka
• 100g sirovih kopriva
• 1 crni luk
• 1 šargarepa
• ½ crvene paprike
• 100g očišćenog paradajza
• 2 kašike kaše od paradajza
• 3 kašike ulja
• 100g pirinča
• biber
• Maggi Tajna ukusa povrće
• zeleni peršun
• Maggi boršč sa povrćem

Kako se priprema?
1. Dobro operite koprivu i ostavite je da se ocedi;
2. Iseckajte crni luk i izrendajte šargarepu;
3. Papriku i oljušteni paradajz isecite na kockice;
4. U lonac dodajte ulje, povrće, osim koprive, i malo vode, pa krčkajte 4 minuta;
5. Dodajte vodu i kad počne da vri stavite seckani peršun;
6. Dodajte koprivu, biber i Maggi Tajna ukusa povrće;
7. Nakon što je povrće skoro skuvano, dodajte opran pirinač;
8. Kada je pirinač skuvan dodajte kašu od paradajza i Maggi boršč sa povrćem i ostavite još malo da se kuva;
9. Probajte i proverite da li je sve skuvano, skinite s vatre i poslužite za jelo!
Odlično kada se servira sa mladim lukom. Lagana čorba za sunčan prolećni dan!

Podaci o nutritivnim vrednostima po porciji
• Kalorije 193kcal
• Proteini 3g
• Masti 8g
• Ugjeni hidrati 27,6g

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.