Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Čupava piletina

Sastojci za 6 porcija:
1 kg pilećeg belog mesa
200 ml jogurta
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika peršuna C
1/2 kašičice bibera C
1 kašika začina C so po ukusu
sok od 1/2 limuna

za paniranje:
100 gr ovsenih pahuljica
100gr listića badema

POSTUPAK: Meso naseći na manje šnicle debljine oko 2cm. Pomešati jogurt, limunov sok, maslinovo ulje i začine u posudi za mešanje, pa dodati šnicle mesa i dobro ih umešati u marinadu.
Ostaviti oko pola sata na hladnom da se meso marinira. Upaliti rernu i zagrejati je na 200C.
Izvući meso iz frižidera, i svako parče nakon što ga blago ocedimo od viška marinade, uvaljamo sa svih strana u mešavinu ovsenih pahuljica i listića badema. Ređati šnicle na papir za pečenje u plehu, pa ubaciti u rernu na pečenje do postizanja zlatno-braon boje (oko 25 min).
Šnicle poslužiti tople, a ostaci mogu da se iskoriste i hladni za sendviče.

DECA: Kompletan recept je prilagođen deci uzrasta preko 6 godina i mogu učestvovati u svim aspektima pripreme ovog ukusnog i zdravog specijaliteta.

PREDLOG ZA SERVIRANJE: Poslužiti uz šarenu sezonsku salatu: paradajz, paprika, luk, krastavac...

 

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.

crispy chicken