Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AROMATIČNA, SOČNA I HRSKAVA KRILCA

krilca

Potrebno za 6 porcija - 1,5 kg pilećih krilaca
Za marinadu:
narendana kora i sok od jednog limuna
3 kašike meda
1 komad svežeg đumbira
5 čenova belog luka
1/2 kašičice bibera C
1 kašika začina C
4 kašike ulja

RECEPT

Beli luk naseckati na sitno. Đumbir oljuštiti (kašikom je najlakše pratiti njegove krivine - ovo je deo koji možete prepustiti svojoj deci). Nožem odstranite vrhove krilaca i razdvojite krilca po zglobu pa napravite po kožici 2-3 zareza kako bi krilca bolje upila marinadu. Sjedinite sve sastojke za marinadu ili ih izblendajte. Prelijte marinadu preko krilaca i ostavite na hladnom oko sat vremena da se mariniraju. Poređajte krilca u pleh, pokrijte pleh alu-folijom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180C oko 45 minuta. 

NAPOMENA

Skinite foliju i zapecite ih u rerni na 230C oko 15 minuta ili do postizanja boje. Poslužite toplo.

IDEJA ZA SERVIRANJE
Hrskava krilca možete poslužiti na različite načine u zavisnoti od perioda u godini – u letnjem periodu uz hladnu čorbu kao što je španska „gazpacho” hladna čorba od paradajza, a u zimskom uz potaž od sezonskog povrća, recimo bundeve i šargarepe.



Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.