Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POTAŽ OD PEČENIH PAPRIKA 

potage

SASTOJCI (6 porcija)
1,5 kg crvenih paprika „ajvaruša”, sočnijih 
2 krompira 
1 glavica crvenog luka  
2 čena belog luka  
50 g putera  
150 ml ovčjeg kiselog mleka  
200 ml neutralne pavlake  
1 kašika mirođije C
1 kašičica biber C 

DECA
 
Deca, u zavisnosti od uzrasta, mogu da učestvuju ili u blendanju sastojaka štapnim mikserom (mlađa) ili u pečenju i ljuštenju pečenih paprika (starija).

RECEPT

Paprike ispeći pa oljuštiti od kožica i semenki. Krompire oljuštiti, naseći na kockice i prokuvati u slanoj vodi oko 15 min. Na puteru prodinstati luk crveni i beli, mirođiju C i biber C pa dodati naseckane paprike i oceđeni krompir i nekoliko minuta uz mešanje pržiti na puteru. Zatim naliti vrelom vodom i krčkati na srednjoj vatri oko 20 min. Štapnim mikserom sve sastojke izblendati u šerpi, dodati neutralnu pavlaku i izmešati. 

NAPOMENA

Potaž poslužiti kašikom ovčjeg kiselog mleka u svakom tanjiru.


 
Article Type