Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FAŠIRANE ŠNICLE IZ RERNE

fasiranci

SASTOJCI (6 porcija)
500 gr mlevene junetine (od vrata ili plećke)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
1 puna kašika prezli + 150 gr prezli
1 kašika peršun list C
1/2 kašičice biber C
1 kašičica začina C

DECA

Nauljiti ruke i od mesa praviti loptice jednake veličine, a zatim svaku lopticu formirati u oblik burgera debljine oko 2cm. Šnicle sa svih strana uvaljati u prezle spolja, otresti višak pa ih poređati na pleh preko papira za pečenje. Zagrejati rernu na 180 C, ubaciti pleh i peći do postizanja zlatno-braon boje. Ukoliko želite isti efekat pečenja na obe strane, na pola pečenja okrenuti šnicle na drugu stranu. 

RECEPT

Luk oljuštiti pa narendati na sitno rende ili ga naseckati na najsitnije moguće. Isto uraditi i sa belim lukom.  Dodati sav luk u meso zajedno sa jajetom i 1 punom kašikom prezli. Umešati začin C, pobiberiti i dodati peršun list C. Mesiti rukama masu dok se potpuno ne ujednači, prekriti folijom i ostaviti u frižideru oko sat vremena. 

NAPOMENA
Poslužiti ih tople uz kvalitetni pire ili ćušpajz od nekog slatkastog povrća - šargarepe ili graška.

 

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.