Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HLADNA ČORBA OD POVRĆA SA MALINAMA

Porcija za 6 osoba

Sastojci:
4 veća paradajza
1 crveni luk
1 crvena paprika
500 g malina
3 parčeta hleba
15 kocki leda
3 kašike kvalitetnog sirćeta
3 kašike maslinovog ulja
400 ml soka od paradajza
2 dl ledene vode
1 krastavac 
1 kašika C bosiljka
1 kašičica C bibera

DECA
Ceo recept je baziran na blenderu, tako da možete angažovati decu da se uključe u sve aspekte - od pripreme povrća do upravljanja blenderom (u zavisnosti od njihove veštine i godina).

RECEPT
Očistiti papriku i paradajz od semenki i sredine, krastavac oljuštiti i odbaciti mu mekanu sredinu, a luk očistiti i iseći na četvrtine. Povrće dodati u blender zajedno sa malinama, paradajz sosom, sredinom hleba i hladnom vodom. Izblendati pa podesiti ukus dodavanjem maslinovog ulja, C bosiljka, sirćeta, soli i C bibera. U gotovu smesu dodati kocke leda i pustiti da svojim topljenjem održavaju nisku temperaturu čorbe i razređuju je polako na željenu konzistenciju. Ostaviti u frižideru sat vremena da se ukusi lepo pomešaju, pa po potrebi dodati hladnu vodu do željene gustine.

SAVET
Umesto malina možete koristiti bilo koje sezonsko voće - jagode, trešnje, bobičasto voće. Važno je da voće unese jedan deo slatkoće i na taj način zaokruži ukuse ovog letnjeg specijaliteta.

 

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.

corba_radeta