Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Potaž od pečenog karfiola

potaz karfiol
Sastojci: 
karfiol 1 srednja glavica
1 veći krompir
2 kašike maslinovog ulja
1 ljubičasti luk
3 čena belog luka
1/4 praziluka
100 gr putera
1 kesica C biber
1 kesica cimet C

Za bujon:
1 šargarepa
1 manji koren celera
1 luk crni
1 paškanat
1 lovorov list C

Staviti u hladnu vodu očišćeno i naseckano povrće za bujon zajedno sa lovorovim listom. Kuvati 1h na srednjoj vatri pa procediti bujon od povrća. 

U rerni na papiru za pečenje porešati očišćen i nasečen karfiol, i krompir zaliti maslinovim uljem i posoliti i pobiberiti po ukusu. Peći u rerni zagrejanoj na 200C oko 25 min. Odvojeno u šerpi naseckati luk, beli luk i praziluk pa na puteru propržiti do karamelizacije. Dodati ispečen karfiol i naliti bujonom od povrća. Kuvati oko 15 minuta pa štapnim mikserom izblendati do kremaste konzistencije. Začiniti po ukusu sa malo cimeta i poslužiti toplo.