Ansgar Borneman imenovan za novog regionalnog direktora

To Press Releases listBeograd,jan 29, 2013

Ansgar Borneman imenovan za novog regionalnog direktoraАnsgar Borneman, nekadašnji glavni menadžer kompanije Nestlé u Srbiji i izvršni direktor divizije Nestlé sladoleda u regionu, imenovan je za novog regionalnog direktora kompanije Nestlé Adriatic od januara 2013. godine. Njegovo sedište će biti u Beogradu, sa kancelarijama u Beogradu i Zagrebu.

On je zamenio gospodina Marka Travalju koji se vratio u Italiju gde će u kompaniji Nestlé Purina PetCare zauzeti poziciju glavnog menadžera poslovanja za područje južne Evrope.

„Naša posvećenost kontinuiranom rastu u Adriatik regionu, je bila jedan od najvažnijih pokretača poslovanja u prethodnom periodu, a istovremeno je definisala i naš budući pravac poslovanja. Finalizacija akvizicije Centroproizvoda, investicije i modernizacija proizvodnog pogona u Surčinu prošle godine, jasni su pokazatelji poslovne strategije kompanije Nestlé. U 2013. godini planiramo proširenje sadašnje proizvodne linije na proizvode koji se trenutno uvoze,  a takođe smo razvili i jasnu strategiju izvoza proizvoda iz Surčina u Evropsku uniju", izjavio je Ansgar Borneman, novoimenovani regionalni direktor Nestlé Adriatic.

Borneman je bio na poziciji glavnog menadžera kompanije Nestlé u Srbiji od februara 2012. godine. Priključio se kompaniji Nestlé u martu 2003. godine, na poziciji direktora marketinga za Nestlé sladolede u Nemačkoj. Četiri godine kasnije, postao je izvršni menadžer divizije sladoleda obavljajući tu funkciju do dolaska u Srbiju. Pre nego što se priključio kompaniji Nestlé, Ansgar Borneman stekao je važno iskustvo i stručnost radeći u drugim međunarodnim prehrambenim kompanijama širom sveta.