Najveća investicija kompanije Nestlé u Nemačkoj

To Press Releases listBeograd,jun 4, 2013

Otvaranje fabrikeNestlé je najavio početak gradnje nove fabrike koja predstavlja najveću investiciju kompanije u Nemačkoj.

Nemačka kancelarka Angela Merkel se pridružila generalnom direktoru kompanije Nestlé Paul Bulcke-u na ceremoniji, gde su postavili temelje za izgradnju fabrike Nescafé Dolce Gusto. Fabrika vredna 220 miliona evra, nalazi se u Šverinu (Schwerin), u federalnoj državi Zapadna Pomeranija (Mecklenburg-Vorpommern).

Očekuje se da će fabrika generisati oko 450 novih radnih mesta, kada bude radila punim kapacitetom.

„Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, verujemo u snagu Evrope“, rekao je gospodin Bulcke. „Uvereni smo da je rast moguć. To je razlog zašto kontinuirano investiramo, a ne samo sada, u evropsko tržište, u inovacije, moderne tehnologije i visoko kvalifikovan kadar. Ova fabrika je ne samo najveća investicija u Nemačkoj, već i u Evropi. Ona potvrđuje našu posvećenost Nemačkoj i oslikava naše duboko poverenje u zemlju gde uspešno poslujemo 110 godina“.

Tržište Nemačke je četvrto najveće tržište na kojem posluje kompanija Nestlé, na globalnom nivou, a prvo tržište po prodaji brenda Nescafé Dolce Gusto.

Fabrika u Šverinu (Schwerin) će biti treće postrojenje koje isključivo proizvodi Nescafé Dolce Gusto, posle Tutberija (Tutbury) u Velikoj Britaniji i Đirone (Girona) u Španiji.

Fabrika će proizvoditi oko dve milijarde kapsula godišnje za tržišta Nemačke, Skandinavije i istočne Evrope.