Nestlé planira da zaposli više od 20.000 mladih u Evropi

To Press Releases listBeograd,jun 27, 2013

Nestlé, najveća prehrambena kompanija na svetu, objavila je kako u naredne tri godine u Evropi planira da pomogne u zapošljavanju više od 20.000 osoba mlađih od 30 godina. Putem inicijative „Nestlé in Europe“ („Nestlé u Evropi“) kompanija će ponuditi više hiljada mesta za praksu i pripravništva do 2016. godine. Detalji projekta će biti objavljeni u septembru, a u planu je podsticanje partnera i dobavljača da ponude posao, usavršavanje ili pozicije za praksu mladim nezaposlenim osobama.

„Vlade evropskih država ne mogu same da reše problem visoke nezaposlenosti mladih u Evropi, i kompanije moraju u tome odigrati svoju ulogu", izjavio je Laurent Freixe, izvršni potpredsednik i direktor Zone za Evropu kompanije Nestlé, te dodao kako „Nestlé pruža priliku mladim ljudima da uče i razvijaju se unutar vlastite organizacije. Mogućnosti koje pružamo mladim ljudima rezultat su našeg stalnog rasta i investicija u Evropi“.

Uprkos izazovnoj ekonomskoj situaciji, Nestlé i dalje ostvaruje rast i neprestano ulaže u Evropu. Od najnovijih investicija posebno se ističu nova NESCAFÉ Dolce Gusto fabrika u Nemačkoj, proširenje Nestlé Professional Davigel fabrike u Francuskoj, kao i otvaranje novih proizvodnih linija u NESCAFÉ Dolce Gusto fabrici u Španiji, zahvaljujući čemu je udvostručena proizvodnja kapsula.

U sklopu nove inicijative, Nestlé će mladim talentovanim ljudima stručnih smerova, kao i diplomcima koji traže svoj prvi posao nakon fakulteta, ponuditi pozicije na svim nivoima, u svim svojim poslovnim područjima – od asistentskih pozicija u fabrikama do onih u prodaji, marketingu i slično.

„Posebno nam je drago što će i Nestlé Adriatic podržati ovu važnu globalnu inicijativu. Do kraja godine planiramo da unapredimo saradnju sa fakultetima i studentskim organizacijama u Srbiji, kao i da uvedemo pripravničke programe, mentorstva i predavanja Nestlé stručnjaka na fakultetima, kako bismo mladim talentima pomogli u njihovom daljem razvoju. Na ovaj način želimo da pripremimo studente za rad u realnom poslovnom okruženju i da ujedno podstaknemo ostale kompanije da krenu sa sličnim aktivnostima.'' – izjavila je Jovana Uzelac, menadžer ljudskih resursa kompanije Nestlé za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo.