Nestlé pokrenuo Politiku zaštite materinstva za svoje zaposlene

To Press Releases listBeograd,jun 30, 2015

Kompanija Nestlé uspostavila je Politiku zaštite materinstva za svoje zaposlene. Procenjuje se da ova Politika predstavlja jedan od najnaprednijih programa te vrste u industriji.

Politika, zasnovana na Konvenciji o zaštiti materinstva Međunarodne organizacije rada (ILO), uspostavlja minimalne standarde koji se moraju sprovesti među Nestlé zaposlenima širom planete do 2018. godine, te osigurava zaposlenima minimum od 14 nedelja plaćenog materinskog odsustva i pravo da produže materinsko odsustvo do šest meseci.

Politikom su obuhvaćeni svi roditelji novorođenih, uključujući zaposlene muškarce i usvojioce. 

Takođe program uključuje i zaštitu zaposlenja, fleksibilne radne aranžmane i garantovan pristup sobama za dojenje tokom radnih sati u glavnim kancelarijama, kao mestima sa više od 50 zaposlenih. Nestlé trenutno ima više od 190 soba za dojenje u svojim radnim objektima širom sveta.

„Ovaj program će nam pomoći da na bolji način podržimo majke i njihove porodice u našim kancelarijama širom planete i da pojačamo našu podršku za ekskluzivno dojenje tokom prvih šest meseci dečjeg života“, ističe Piter Vogt, zamenik izvršnog potpredsednika i glavni koordinator ljudskih resursa u kompaniji Nestlé S.A.

Pogledajte intervju Pola Balkea za „Fortune“ magazin, u kom priča o novoj Nestlé Politici zaštite materinstva i naučite više o posvećenosti kompanije poboljšanju rodne uravnoteženosti među zaposlenima.