Nestlé inicijativa “Savez za omladinu” (“Alliance for YOUth”) u Evropi

To Press Releases listLisabon/Beograd,jun 24, 2014

Nakon uspeha “Nestlé Needs YOUth” inicijative za zapošljavanje, osmišljene da pomogne u rešavanju problema nezaposlenosti mladih u Evropi, Nestlé je započeo novi projekat sa svojim partnerima, nazvan “Savez za omladinu”.

“Nestlé Needs YOUth” inicijativa omogućila je da se skoro 5000 mladih zaposli ili pošalje na usavršavanje.
Program “Savez za omladinu” uključiće kompanije koje su odlučile da odigraju pozitivnu ulogu u zapošljavanju mladih u Evropi.

Predsednik Evropske Komisije, José Manuel Barroso, premijer Portugalije Pedro Passos Coelho, potpredsednik Vlade Portugalije Paulo Portas, i Ministar solidarnosti, zapošljavanja i društvene bezbednosti Pedro Mota Soares, pridružili su se danas u Lisabonu menadžeru Zone Evrope Laurent Freixe-u i Nestlé poslovnim partnerima na zaključivanju projekta Evropske Komisije “Evropski savez za stažiranje”.

“Uz više od 150 kompanija iz Evrope koje se pridružuju, Nestlé “Savez za omladinu” je prvi Evropski biznis pokret koji se obavezuje da unapredi šanse naših mladih ljudi na izazovnom tržištu rada” rekao je Laurent Freixe, menadžer Nestlé Zone Evrope.

Predsednik Evropske Komisije Barroso je izjavio: “Pohvaljujem ovu inicijativu kao podršku inicijativi Evropske Komisije “Evropski savez za stažiranje” zbog toga što suštinski pojačava napore ka promovisanju usavršavanja i nudi mogućnosti stažiranja svuda u Evropi.

Nestlé partneri Adecco, Axa, Cargill, CHEP, DS Smith, EY, Facebook, Firmenich, Google, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce.com, Twitter, and White&Case su potpisali inicijativu tokom ovog događaja.
13 portugalskih kompanija, partnera kompanije Nestlé Portugal, takođe su se pridružili Savezu.
Ostali partneri iz Evrope koji će se pridružiti Savezu za omladinu biće proglašeni u septembru.

“Pored Nestlé obećanja da će obezbediti 500 radnih mesta u Portugaliji, naši lokalni biznis partneri obavezali su se da će ponuditi najmanje 8 000 radnih mesta u naredne 3 godine” rekao je Jacques Reber, menadžer kompanije Nestlé Portugal.

Obećanje programa “Savez za omladinu”

“Savez za omladinu”, osnovan od strane kompanije Nestlé, je savez vodećih kompanija u Evropi koje su prepoznale da je nezaposlenost mladih u Evropi veliki društveni i ekonomski problem ovog kontinenta, zbog čega su se obavezale da će pomoći u njegovom rešavanju. Kompanije koje podržavaju “Savez za omladinu” obećavaju da će:

1) Biti aktivan član projekta Evropske Komisije “Evropski savez za stažiranje”– promovišući stažiranje i usavršavanje, kao i da će biti aktivni ambasador ovog pristupa širom Evrope.
2) Razvijati brojne zajedničke inicijative kako bi mladim ljudima ponudili svrsishodno radno iskustvo i obučavanje.
3) Mobilisati svoje zaposlene da pomognu mladim ljudima u svojoj zajednici da se pripreme za posao nudeći pomoć u pisanju radne biografije i savete za razgovor za posao.