Održana međuokružna takmičenja atletskog ZdravoRastimo kupa

To Press Releases listNovi Sad,maj 21, 2015

Pobednici idu u finale 21. maja u Novom Sadu

Međuokružna školska atletska takmičenjima završnice tradicionalnog ZdravoRastimo kupa održana su 14. maja u Novom Sadu i Nišu. Oko 450 učenika uzrasta od 13 do 18 godina nadmetalo se na novosadskom stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu i stadionu „Čair“ u Nišu u trkama na 100, 300 i 600 metara, štafeti 4 x 100m, skoku u dalj, skoku u vis i bacanju kugle, a održana su i ekipna takmičenja.

Međuokružna takmičenja su održana i u Sremskoj Mitrovici u Kladovu, Kragujevcu, Pirotu, a za 21. maj u Novom Sadu zakazano je završno, republičko takmičenje ZdravoRastimo kupa, u kome će učestvovati svi prvoplasirani.

Takmičenja se organizuju četvrtu godinu zaredom, u okviru projekta ZdravoRastimo, koji sprovode Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Adriatic. Cilj projekta je edukacija učenika sedmih razreda o važnosti pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti.

Projekat ZdravoRastimo podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i  Ministarstvo omladine i sporta.