Projekat "ZdravoRastimo" ponovo u školama širom Srbije!

To Press Releases listBeograd,okt 9, 2012

Sa povratkom u školske klupe, projekat „ZdravoRastimo“, koji je prošle godine u saradnji sa Atletskim savezom Srbije pokrenula kompanija Nestlé, nastavlja se i ove godine sa proširenjem na još devet škola u nova tri grada u Srbiji.


Projekat je zvanično započeo edukacijom profesora iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Zrenjanina i Čačka, koji će svoja znanja preneti na oko 2000 osnovaca u 18 škola.

„ZdravoRastimo“ je prošle godine predstavljen kao pilot projekat u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, a neke od škola su program uvrstile u svoje redovno planiranje nastave za sedmi razred. Ministarstvo omladine i sporta kao i Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja u potpunosti su podržali projekat.
Cilj projekta je da kreira zdrave navike kod dece, kao i da ih motiviše da učestvuju u sportskim aktivnostima, s obzirom na to da se broj gojazne dece iz godine u godinu povećava, a deca svoje slobodno vreme provode uglavnom sedeći. Program edukacije i materijale osmislili su stručnjaci i nutricionisti u saradnji sa kompanijom Nestlé, a deca će učiti iz brošura, video materijala i igara koje će prolaziti sa svojim profesorima.
„Navike stečene u detinjstvu ostaju za celi život i imaju veliki uticaj na zdravlje u odrasloj dobi. Iz tog razloga ovaj projekat je postao integralni deo naše poslovne strategije i okosnica je našeg rada u zajednici“, rekla je Vanja Vagić iz korporativnih komunikacija kompanije Nestlé Adriatic.


Loše navike u ishrani, nedostatak vremena i dostupnost brze hrane, dovode do gojaznosti i zdravstvenih problema koji pogađaju sve mlađu populaciju. Projekat „ZdravoRastimo“, na način koji je blizak i zabavan deci, upoznaje školarce sa osnovnim principima zdrave ishrane i značajem fizičke aktivnosti.