U Srbiji supa neizostavni deo obroka

To Press Releases listBeograd,maj 10, 2013

NESTLÉ: U Srbiji supa neizostavni deo obrokaSupe su oduvek bile deo porodičnog obroka, sinonim za nedeljni ručak i porodično okupljanje, a dobro pripremljena supa bila je merilo umešne domaćice. Prema istraživanju koje su sproveli agencija GfK i kompanija Nestlé, u Srbiji se supe konzumiraju skoro svaki dan, od čega instant supu jedemo 2-3 puta nedeljno, dok se domaća supa priprema uglavnom vikendom. 

Pored toga što predstavljaju zdravu opciju za predjelo ili obrok, supe u Srbiji se tradicionalno konzumiraju kako bi se brže oporavili od prehlade, stomačnih virusa i povišene temperature, dok se instant supe preporučuju protiv dehidracije i za uspostavljanje balansa elektrolita u telu.

Prema sprovedenom istraživanju, supa koja se najčešće priprema u Srbiji je bistra pileća supa sa rezancima i tradicionalnim dodatkom povrća - zeleni, potom sledi goveđa, dok se supe od kokošijeg, junećeg i ćurećeg mesa ređe pripremaju.

Instant supe su lak i brz način da se pripremi topao obrok, dok, prema istraživanju, najmlađi posebno vole instant supu i konzumiraju je više nego domaću. Odgovarajući na zahteve i želje potrošača koje su proistekle iz istraživanja, kompanija Nestlé lansirala je nov proizvod na tržište Srbije- C supe koje sadrže veći udeo i veće komade povrća, duže i veće rezance, zadržavajući tradicionalan ukus, u tri varijante: pileća, goveđa i supa od povrća.  Bilo da konzumirate C supu kao predjelo ili glavno jelo, ona okrepljuje i „kroti“ apetit i to sve po vrlo pristupačnoj ceni.