Održano „Nestlé ZdravoRastimo ekipno prvenstvo Srbije“

ZdravoRastimo„Nestlé ZdravoRastimo ekipno prvenstvo Srbije“, poslednje atletsko takmičenje u okviru „ZdravoRastimo“ programa, koje ogranizuju Atletski savez Srbije i kompanija Nestlé završeno je u nedelju, 6. oktobra, finalnim takmičenjem na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

„Nestlé ZdravoRastimo ekipno prvenstvo Srbije“ je deo globalnog programa „ZdravoRastimo“, a  koje okuplja mlade atletičare od 12 do 15 godina, u disciplinama: trčanje na 100 metara, 300 metara, 800 metara, 100 metara prepone, 4x100metara, kao i u skoku u dalj, skoku u vis i bacanju kugle. Na finalnom nadmetanju kupa u Novom Sadu takmičilo se ukupno 180 atletičara.

„Ovakvi programi predstavljaju osnov za objedinjenu i sistemsku edukaciju dece školskog uzrasta. Pored atletskih takmičenja, ovogodišnji edukativni deo programa „ZdravoRastimo“ biće organizovan u devet gradova u Srbiji, kako bi se deca edukovala o principima zdrave ishrane, zdravom načinu života i važnosti fizičke aktivnosti. Programom „ZdravoRastimo“ ove godine biće obuhvaćeno preko 2800 dece iz 27 osnovnih škola širom Srbije“, izjavila je Olivera Međugorac, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Nestlé.

Pobednice u svim disciplinama u kategoriji pionirki su: Milica Emini koja je najbrže trčala na 80 metara sa preponama,  Milica Despotov koja je bila najbolja u trci na 600 metara,  Marija Nonković na 100 metara i Tamara Damjanović na 300 metara. Najdalje u ženskoj konkurenciji je skočila Milica Gardašević, a najviše Sandra Krajina. U bacanju kugle pobedila je Tamara Šuša, u bacanju koplja najbolja je bila Dina Ćosić, dok su u trci 4 x 100 metara najbolje bile Pionirke Novi Beograd.

Među pionirima najbolji su bili: Aljoša Gnip u trci sa preponama na 100  metara, Dimitrije Petković u trci na 300 metara, Stefan Sabo - 100 metara, Aleksandar Ostojić - 800 metara, 4 x 100 metara Vojvodina Novi Sad, Veljko Milošević u skoku u dalj, Zdravko Petrović u skoku u vis, Veljko Nedeljković bio je najbolji  u bacanje kugle, dok je Đorđe Mijailović pobedio u disciplini bacanje koplja.

Ekipno prvenstvo Srbije za 2013. godinu dobili su takmičari tima Vojvodina Novi Sad.

Pehare Atletskog saveza Srbije za najbolje na takmičenju dobili su:
• Najbolja pionirka -  Milica Gardašević, 98 VNS skok u dalj 6.00m
• Najbolji pionir – Stefan Sabo,98 VNS 100m 11.56
• Najbolji trener – pionirke Marko Milinkov VNS
• Najbolji trener – pioniri Dragana Đorđević VNS

Za sve programe koje sprovodi u Srbiji, Nestlé ima podršku nadležnih ministarstava – Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kao i Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“.