Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Supa od pečene šargarepe i crvenog sočiva

Uživajte u ovom svežem receptu za supu od šargarepe sa crvenim sočivom i povrćem.
supa od sociva

KOLIČINA ZA: 4
GOTOVO ZA: 70 minuta
TEŽINA: Lagano

Spisak sastojaka
• 2 kašičice semenki kumina
• ½ kašičice pahuljica čili paprike
• 2 kašike maslinovog ulja
• 600g očišćene šargarepe
• 100g očišćenog celera
• 150g očišćenog crvenog sočiva
• 1l vrele supe od povrća
• 200ml svežeg mleka
• 4 kašičice MAGGI Tajna ukusa povrća

Za serviranje:
• obrani jogurt
• hleb za serviranje
• peršun

Kako se priprema?
1. Isecite šargarepu i celer na velike, relativno jednake komade i stavite ih u tepsiju.
2. Premažite ih maslinovim uljem i dodajte MAGGI Tajna ukusa povrće. Dobro promešajte.
3. Zatim ih pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 35 minuta, dok ne počnu da se karamelizuju.
4. U suv tiganj stavite semenke kumina i pahuljice čili paprike, pola ostavite za ukras a drugu polovinu dodajte u supu.
5. Sipajte vruću supu od povrća u lonac, dodajte sočivo, pečeno povrće i začine i stavite da se kuva. Kuvajte na laganoj vatri 20 minuta, dok sočivo ne omekša. Sklonite lonac sa vatre, sipajte mleko i promešajte.
6. Pasirajte sve i poslužite supu u 4 činije srednje veličine. U svaku porciju dodajte preostali jogurt i začine koje ste prethodno zdrobili u avanu.
7. Ako želite još svežiji ukus, dodajte sveže peršunovo lišće.
8. Poslužite supu od šargarepe i sočiva uz hleb.

Podaci o nutritivnim vrednostima po porciji
• Kalorije 222kcal
• Masti 11g
• Ugljeni hidrati 25g
• Proteini 7g

 

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.