Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapečeni posni gulaš sa povrćem u rerni

Sigurno se sećate gulaša od krompira koji su nam spremale majke... A šta mislite o reinterpretaciji klasičnog gulaša od krompira napravljenog u tepsiji?
gulas u rerni
KOLIČINA ZA: 6
GOTOVO ZA: 80 minuta
TEŽINA: Lagano

Spisak sastojaka
• 150ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 1 veliki plavi patlidžan
• 1 veliki crni luk
• 3 češnja belog luka
• 800g velikih krompira
• 6 paradajza srednje veličine
• 5 tikvica
• 12 čeri paradajza
• 300g paradajz kaše
• 1 kašika sušenog origana
• 2 kašike peršuna
• 1 kašika MAGGI Tajna ukusa povrća

Kako se priprema?
1. Prethodno zagrejte rernu na 220C.
2. Pripremite povrće: prepolovite plavi patlidžan a zatim ga isecite na tanke kriške, usitnite beli luk, narežite krompir na kockice, a paradajz i tikvice na okrugle kriške.
3. Stavite malo ulja u visoki tiganj i dinstajte plavi patlidžan 5-7 minuta. Kada dobije žutu koricu, spreman je. Prebacite plavi patlidžan u visoki lonac.
4. Stavite u šerpu crni luk i beli luk i dinstajte 5 minuta. Kada su spremni, prenesite ih u lonac gde se nalazi plavi patlidžan.
5. U lonac dodajte narezani krompir, paradajz, tikvice i paradajz kašu. Sipajte 200ml vode i dodajte origano i peršun. Začinite solju, biberom i dodajte kašiku MAGGI Tajna ukusa povrća. Sastojke dobro izmešajte i dodajte preostalo maslinovo ulje.
6. Sve stavite u tepsiju i ostavite gulaš 20-30 minuta u rerni. Ne vadite gulaš iz rerne kada vidite da je povrće mekano i pečeno, već ga ostavite da se malo ohladi. Kao po receptu naših majki!

Podaci o nutritivnim vrednostima po porciji
• Kalorije 379 kcal
• Proteini 7,5g
• Masti 243g
• Ugljeni hidrati 32,5g