Sort by
Sort by

Recepti sa povrćem

raznovrsni%20recepti.jpgS obzirom da su veliki izvor vlakana, vitamina, minerala i fitonutrijenata, povrće i recepti koji uključuju povrće  trebalo bi da budu neizostavni deo vašeg kuvara.

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje tri porcije povrća dnevno.
Porcija povrća jednaka je 1/2 šolje kuvanog povrća (kao što su šargarepa ili brokoli ) ili 1 šolji sirovog zelenog povrća (zelena salata ili spanać, na primer).

Možete jesti sirovo povrće ili ga dinstati na pari. Postoje brojni recepti koje možete uvrstiti u svoj kuvar:
- Dodajte blendiranu šargarepu u sok od pomorandže.
- Dodajte iseckan brokoli ili rendane tikvice u omlet .
- Umutite sirovo povrće (na primer, Cherri paradajz, pečurke, celer ili šargarepa ) u niskomasni preliv za salate.
- Ubacite zrna kukuruza (svež ili zamrznut) u zelenu salatu.
- Pospite sos od paradajza preko ribe koju ste spremili na žaru.
- Dodajte mix od iseckanog spanaća, kelja ili drugog zelenog povrća u sos od špageta.