Recepti za zdrave deserte

Izbegavanje poslastica koje su bogate mastima i šećerom, poput torti, kolača i pita je dobra ideja, ali mnogi ne žele da se odreknu deserta. Ipak, postoje brojni recepti za sladokusce uz pomoć kojih možete od sveže dinje, breskve i šumskog voća napraviti svoj savršeni desert.

Evo nekoliko ideja za kombinovanje letnjeg voća sa niskomasnim sastojcima kako bi vaš desert obilovao svežim voćem i malom količinom veštačkih dodataka. 

Letnje voće, poput dinje i lubenice, dovoljno je slatko i sočno da vam posluži kao desert. Dodavanje kašičice šerbeta na dinju uz malo sirupa od maline ili soka od limete, pretvoriće svežu dinju u pravu poslasticu!

Dinje su praktično bez masti, sadrže malo kalorija, a pružaju dobar izvor vitamina A i C.
Borovnice, kupine, maline i jagode mogu da budu vrhunske letnje poslastice. Brojni su recepti-koristite ih kao pojačanje u bilo kojoj voćnoj salati, ili dodajte kašiku jogurta od vanile na porciju šumskog voća kao preliv.  
Bobice šumskog voća sadrže u proseku oko 60-80 kalorija po šolji a odličan su izvor vitamina C. 

Breskve i nektarine imaju samo 50-65 kalorija po komadu i odličan su izvor vitamina A i C, kalijuma i vlakana. Ukrasite svoj tanjir komadima breskve ili nektarine uz malo zamrznutog jogurta i eto savršenog deserta!