Sort results by
Sort results by

Koju vrstu nutritivnih informacija stavljate na pakovanja svojih proizvoda?

Nestlé želi da pomogne pojedincima i porodicama da se hrane zdravije pružajući jasne nutritivne informacije o hrani i napicima iz našeg asortimana.

Kao deo preuzetih obaveza u ovoj privrednoj grani, 2006. godine smo u Evropi uveli Smernice za dnevni unos -Guideline Daily Amounts (GDA) na prednjoj strani pakovanja Nestlé proizvoda. Tamo gde propisi dozvoljavaju, uveli smo i GDA na proizvodima namenjenim deci da bi pomogli roditeljima da donesu pravilne odluke na osnovu informacija.

 

GDA ukazuje na nutritivne vrednosti i procente dnevnog unosa za energiju, masti, zasićene masti, šećer i natrijum/so, kao i ključne hranljive materije prema određenoj količini porcije proizvoda.

Procenti se izračunavaju u odnosu na prosečne nivoe unosa koji većina ljudi, u određenoj starosnoj grupi, treba da konzumira u okviru zdrave dnevne ishrane.

Šta da radimo ako čujemo da se neki proizvod povlači sa tržišta?

Ako tražite informacije o proizvodu koji je povučen, savetujemo vam da kontaktirate korisničke usluge u zemlji u kojoj živite. Sve detalje možete naći u odeljku Nestlé Worldwide.