Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Da li je palmino ulje loše za moje zdravlje?

Kada se konzumira kao deo zdrave ishrane, prerađena hrana koja se pravi uz upotrebu palminog ulja (poput supa, prženih nudli, testa, čokoladnih glazura ili sladoleda) uglavnom predstavlja samo mali udeo u našem dnevnom unosu zasićenih masti i ne predstavlja zdravstveni rizik.

Društvo Nestlé je 2009. godine značajno smanjilo količinu zasićenih masti u mnogim svojim proizvodima od usvajanja korporativnih politika (pdf, 1.5Mb) koje se bave ovom problematikom.

Naš cilj za 2020. godinu je da u Nestlé proizvodima koji nisu u skladu sa strogim nutritivnim standardima smanjimo masti za 10%. Ovim želimo da podržimo preporuke Svetske zdravstvene organizacije da samo 10% kalorija u našoj ishrani treba da potiče od zasićenih masti.

Našim kritičarima ponekad možda izgleda da nedovoljno brzo preduzimamo mere da svoje proizvode učinimo zdravijim, ali mi moramo da uspostavimo ispravan proces. Ljudi žele da njihova hrana bude zdrava i da u njoj uživaju.