Sort results by
Sort results by

Šta radite da smanjite šećer u svojim proizvodima?

Mi nastojimo da dodatno smanjimo nivo šećera u našim proizvodima za 5% do 2020. godine, kako bismo  ljudima pomogli da žive zdravije.

U periodu između 2000. i 2013. godine, smanjili smo količinu kristal šećera u našim proizvodima za 32%, pri čemu nam je prvenstveni cilj hrana za decu.

2014. godine obavezali smo se na dalje smanjenje šećera za 10% do 2016. godine u proizvodima koji nisu odgovarali našim nutritivnim kriterijumima (pdf, 882Kb). Do kraja 2015. godine smanjili smo količinu šećera za 39.000 tona (u proseku 8%) u ovim proizvodima.

Svoje nutritivne kriterijume zasnivamo na naučnim i javnim zdravstvenim preporukama Svetske zdravstvene organizacije (WHO), kao i drugih najvećih međunarodnih i domaćih stručnjaka u ovoj oblasti.

Sedam procenata našeg ukupnog asortimana proizvoda (gde spadaju i neki proizvodi koji više udovoljavaju ukusima) u ovom trenutku nisu u skladu sa našim strogim kriterijumima za šećer, iako mogu biti zdraviji nego proizvodi konkurencije.

Nastavićemo da smanjujemo šećer u našim prehrambenim proizvodima i napicima što je brže moguće. Neki ljudi tvrde da na tome ne radimo dovoljno brzo, ali moramo da ovladamo ispravnim procesom. Hrana treba da istovremeno bude i zdrava i ukusna.