Sort results by
Sort results by

Šta radite da biste smanjili količinu soli u svojim proizvodima?

Radimo na smanjenju natrijuma u svim našim prehrambenim proizvodima i napicima, i naš sadašnji cilj za 2020. jeste da smanjimo unos natrijuma koji koristimo u svojim proizvodima za 10%.

Želimo da pomognemo svakom pojedincu, kao i porodicama, da usvoje preporuke Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o unosu soli, odnosno po 5 grama dnevno za zdrave odrasle osobe.

U Sjedinjenim Državama, na primer, povezali smo se sa vladom da bismo podržali ciljeve u pogledu upotrebe soli među svim prehrambenim društvima, a ova inicijativa dobila je preporuke i pohvale Američke asocijacije za zdravo srce (AHA).

Između 2005. i 2011. godine, smanjili smo količinu soli koja se koristi u našim receptima za 12.500 tona. Zatim smo se posvetili smanjenju nivoa natrijuma za 10% od 2013. do 2016. godine, usredsređujući se na naše zahtevnije proizvode.

Krajem 2016. godine, smanjili smo nivo natrijuma u našim prehrambenim proizvodima i napicima za 10,5% (2.700 tona).

Cilj nam je da smanjimo količinu soli u našim prehrambenim proizvodima i napicima tako da ljudi ne osećaju potrebu da ih sami dodaju ili dase opredeljuju za osoljenije alternative. Nestlé proizvodi uvek pružaju dobre prehrambene vrednosti i sjajan ukus.