Grilovani losos

Ne morate ići u skupe restorane da biste priredili gala večeru za sebe i svoje prijatelje.
Sledite ovaj jednostavni recept za grilovanog lososa i zasenite sve sa par kulinarskih trikova u kojima će vam pomoći THOMY tartar sos.

 

 

Sastojci:
1 kg fileta od lososa
2 kašike senfa
3 kašike soja sosa
6 kašika maslinovog ulja
THOMY tartar sos
2 čena belog luka

Priprema:
Filete lososa isecite na manje komade.
Marinada:
U posebnoj posudi pomešajte senf, soja sos i maslinovo ulje.
Iznječite beli luk i sve pomešajte dok se masa ne izjednači. 

Prethodno isečene komade lososa dobro natopite marinadom i stavite da odstoje minimum 10 minuta.
Zagrejte gril tiganj na srednju temperaturu i stavite malo ulja, tek toliko da se losos ne bi lepio. 
Lagano pecite komade ribe sa svake strane po 4-5 minuta i pažljivo okrećite. 
Preporučujemo da prvo krenete sa pečenjem one strane na kojoj se nalazi koža.
Kada losos porumeni, prebacite ga na veliki tanjir i prelijte ostatkom marinade. 
Ostavite da odstoji još par minuta i začinite THOMY tartar sosom na kraju. 
Uklonite kožu i služite toplo, uz prilog od rukole, limuna ili kuvane blitve.

Prijatno!