Sort by
Sort by

„ZdravoRastimo“ ponovo u školskim klupama širom Srbije

Back to Press releases
Beograd

„ZdravoRastimo“ ponovo u školskim klupama širom SrbijeViše od 3000 učenika iz 9 gradova i 27 osnovnih škola širom zemlje učestvovaće u  programu ZdravoRastimo, koji podstiče pravilne navike u ishrani dece i motiviše ih da učestvuju u sportskim aktivnostima.

Program „ZdravoRastimo“, koji se sprovodi treću godinu za redom, i ove godine okuplja profesore i učenike u gradovima širom Srbije u programu edukacije o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću. Projekat je zvanično započeo juče, edukacijom profesora iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Zrenjanina, Čačka, Kruševca, Sombora i Novog Pazara koji će znanja stečena ovom edukacijom tokom ove školske godine preneti na oko 3.000 osnovaca u 27 škola.

„Projekt „Zdravo Rastimo“ deo je globalne Nestlé inicijative pod nazivom „Healthy Kids“ (Zdrava deca)  kojom je do sad obuhvaćeno više od 15,5 miliona dece iz više od 65 zemalja širom sveta, a sa ciljem da se podrže napori javno-zdravstvenih institucija u prevenciji gojaznosti, pogotovo kada je reč o osnovnoškolskoj deci. Stoga smo neizmerno ponosni što ćemo sa trećom sezonom u Srbiji dostići  brojku od 6.000 učenika sedmih razreda koji su imali koristi od projekta. Ovim putem pozivamo i ostale predstavnike naše industrije da prepoznaju važnost ovog  projekta i da nam se priključe u stvaranju pozitivnih navike naše dece“, izjavila je Olivera Međugorac, direktorka komunikacija i marketinških servisa kompanije Nestlé za Adriatic region.

Edukativni materijali za ovu sezonu su prilagođeni  i zasnivaju se na povratnim informacijama i iskustvima programa iz prethodnih godina, kao i na rezultatima istraživanja o znanju, stavovima i navikama učenika koji su učestvovali u projektu. Tako je, pored već postojećih modula, Osnovne postavke pravilne ishrane, Planiranje ishrane i Moje telo i hrana, kreiran i novi modul nazvan Kako poboljšati navike u ishrani, koji sadrži praktične primene stečenih znanja. Ipak, prvi put u sklopu projekta, mlađoj populaciji će biti omogućeno da iskažu svoju kreativnost i kroz zanimljivu formu filma, na temu pravilne ishrane i promocije fizičke aktivnosti, i tako pokažu svojim vršnjacima zašto su pravilna ishrana i bavljenje sportom važni.

Projekat „ZdravoRastimo“  sprovodi Atletski savez Srbije i kompanija Nestlé Adriatic S, a ideja je podržana i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta, kao i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.