Nestlé osniva novi medicinski centar za negu kože

To Press Releases listBeograd,feb 12, 2014

Nestlé osniva novi medicinski centar za negu kožeNestlé proširuje svoje aktivnosti i uključuje se u polje specijalnog medicinskog tretmana kože kroz formiranje centra pod nazivom „Nestlé Skin Health S.A“. U skladu s ovom strategijom, Nestlé je odobrio stratešku transakciju kojom će L'Oréal otkupiti 8% svojih akcija vrednih 48,5 miliona evra od kompanije Nestlé

Upravni odbor Nestlé-a je odobrio proširenu dugoročnu stratešku orijentaciju kompanije, nadovezujući se na misiju kompanije koja je zasnovana na brizi o zdravlju, kvalitetu života i naučno utemeljenoj ishrani. 

U skladu sa tom strategijom, Nestlé-ov upravni odbor odobrio je prodaju L'Oréal-ovih akcija, čiji će deo prihoda iskoristiti za kupovinu 50% udela u farmaceutskoj kompaniji specijalizovanoj za medicinske tretmane kože, Galderma. Time će Nestlé postati stopostotni vlasnik ove kompanije koja će formirati fondaciju za novi Nestlé Skin Health S.A.
Nedavno formiranje „Nestlé Health Science S.A” i „Nestlé instituta za zdravstvenu nauku” ojačalo je ovaj strateški pravac i fokus ka pomoći potrošačima, kako bi vodili zdraviji život, od hrane i pića do naučnih proizvoda koji popravljaju kvalitet života.

 „Sticanjem 50% udela u kompaniji Galderma, Nestlé će nastaviti svoj strateški razvoj u oblasti ishrane, zdravlja i zdravih životnih navika širenjem aktivnosti na polju medicinske nege kože. Nestlé će kreirati novi centar - Nestlé Skin Health SA, a Galderma će biti temelj ovom entitetu koji će voditi menadžment Galderme. Iako je smanjio svoj udeo u L'Oréal-u, Nestlé će nastaviti da podržava razvoj L'Oréal-a kao i u proteklih 40 godina", rekao je Peter Brabeck-Letmathe, predsedavajući Nestlé-a.

Nestlé Skin Health S.A. će biti ćerka kompanija, u potpunosti u vlasništvu kompanije Nestlé, i imaće sopstveni upravni odbor i sedište u Lozani. Takođe, Nestlé će pripojiti i kompaniju Bübchen, i njihovu postojeću delatnost u oblasti nege kože za decu, koja će sa novoformiranim centrom obezbediti značajnu platform za profitabilan rast.