Sort by
Sort by

Nestlé u zajednici

Nestlé je na globalnom nivou u svom poslovanju usmeren na tri područja. To su podrška zajednici, bolja zapošljivost mladih, kao i rad na budućnosti bez otpada. Ova područja su međusobno povezana i čine svrhu postojanja naše korporacije: poboljšanje kvaliteta života i doprinos zdravijoj budućnosti.

Između ostalog, to znači da zajedno s poljoprivrednicima, dobavljačima i zajednicama u kojima delujemo, stvaramo pozitivne učinke na okolinu i društvo. Takođe, radimo na prebacivanju svih 800 Nestlé postrojenja na stopostotno obnovljivu energiju. Dodatno, naša misija je transformacija složenog prehrambenog sistema. Želimo da kvalitetna, održiva hrana bude jednostavna - od načina na koji dolazi do našeg tanjira do načina na koji se priprema i konzumira. Pomažemo ljudima da svakodnevno kuvaju svežu hranu koju vole i u čiji kvalitet veruju. Svi naši proizvodi prolaze kroz transformaciju kako bi ispunili globalne obaveze prema nultom uticaju našeg poslovanja na okolinu.

Na tom putu, važne su i inovacije naših proizvoda koje su, osim dobrobiti za našu planetu, usmerene na nutritivna svojstva, kao i superiorni ukus. Neprestano istražujemo i težimo pomeranju granica mogućeg. Srpski potrošači vrlo dobro poznaju Nestlé proizvode i njihov vrhunski kvalitet, te prepoznaju i kontinuiran rad na poboljšanju hranjive vriednosti proizvoda.

Na lokalnom nivou, ulažemo značajne resurse u jačanje lokalnih partnerstava i međusektorskih saradnji. Naše najznačajnije inicijative u Srbiji su Zdravo Rastimo, održivost lokalne proizvodnje, kao i Nestlé needs YOUth.

Nestlé Srbija već više od decenije sprovodi projekat ZdravoRastimo u okviru globalne Nestlé for Healthier Kids inicijative, uz podršku Saveza za školski sport Srbije kao glavnog partnera i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“. Od nedavno se projektu se priključila i edukativna platforma Shtreber.

Cilj projekta je uticaj i poboljšanje zdravlja dece, kao i celih porodica, promenom prehrambenih navika i uvođenjem redovne fizičke aktivnosti. U okviru školskog programa, aktivnosti projekta usmerene su na decu viših razreda osnovnih škola, dok je u edukativne kampanje izvan školskog sistema uključena šira javnost.

Cilj inicijative #NestleCuvaPrirodu je podizanje svesti javnosti o važnosti smanjenja količine upotrebe vode, mogućnosti višekratne upotrebe plastike, upravljanja otpadom, a posebno otpadom od hrane. Aktivnostima kampanje želimo dodatno da inspirišemo građane da malim svakodnevnim koracima doprinesu pozitivnim ekološkim promenama. Za doseg i uspeh ove inicijative, Nestlé Srbija nagrađen je nacionalnim priznanjem Đorđe Vajfert Privredne komore Srbije.

Inicijativa Nestlé needs YOUth predstavlja aktivnosti u svrhu podsticanja profesionalnog rasta i razvoja, kao i zapošljivosti mladih, poput edukacija, karijernih savetovanja, radionica za izradu biografija (CV) i priprema za razgovore za posao. Od 2019. godine održava se i regionalna tronedeljna edukacija Summer's Cool, u koju su aktivno uključeni studenti i diplomci iz cele Srbije i regiona.