Sort by
Sort by

Poslovna načela

Nestléova korporativna načela poslovanja su osnov kulture naše kompanije koja se razvija već 150 godina.

Otkad je Henri Nestlé prvi put razvio uspešnu formulu adaptiranog mleka za odojčad, Farine Lactée, izgradili smo poslovanje na temeljnom načelu da je za dugoročan uspeh naših deoničara neophodno da radimo, ne samo u skladu sa svim važećim pravnim propisima i osiguramo održivost svih naših aktivnosti, već je potrebno raditi na stvaranju društvene vrednosti.

U Nestléu to nazivamo stvaranjem zajedničke vrednosti.

Iako su Nestléova korporativna načela poslovanja prvi put objavljena 1998. godine kao celoviti dokument, većina njih je pojedinačno uspostavljena godinama pre toga.Načela poslovanja uspostavljena su na čvrstim temeljima, pa nastavljaju da se razvijaju i prilagođavaju svetu koji se menja. 

Nestlé je usvojio svih deset načela Svetskog sporazuma Ujedinjenih nacija (Global Compact) ubrzo nakon njihovog donošenja, a nastavlja da ih sprovodi i danas.

Verujemo u važnost kulture poštovanja lokalnih zakona, koja je potpuno ugrađena u naše poslovanje. Korporativna načela poslovanja i propratni dokumenti odražavaju tu obavezu i time čuvaju poverenje naših potrošača i drugih zainteresovanih strana u Nestléov brend. 

Naša interna pravila ne samo da zahtevaju strogo poštovanje zakona, nego regulišu i naše aktivnosti, čak i u slučajevima kada je zakon fleksibilniji ili kada uopšte nema zakona koji bi se primenio. 

Poštovanje propisa u Nestléu prevazilazi puko zadovoljavanje forme. To zahteva postojana načela koja se primenjuju u svim aspektima Kompanije, pružajući jasne smernice našim zaposlenima.

 

Nestléova korporativna načela poslovanja podrazumevaju:

Brigu o potrošačima sa osnovnim ciljem da uvek i svuda unapređujemo kvalitet života naših potrošača, nudeći im ukusniji i zdraviji izbor hrane i pića, uz garanciju kvaliteta i bezbednosti proizvoda kao i odgovornu i pouzdanu komunikaciju.

Brigu o ljudima gde u potpunosti podržavamo i brinemo za ljudska prava te nastojimo da pružimo dobar primer praktične primene ljudskih i radničkih prava u svim svojim poslovnim aktivnostima, brinemo o zaposlenima i osiguravamo jednake mogućnosti za njihov rast i napredovanje u bezbednom i zdravom radnom okruženju.

Odgovornu saradnju sa dobavljačima i poslovnim partnerima, uz doprinos napretku poljoprivrede i razvoju ruralnih područja.

Brigu o životnoj sredini kroz zaštitu životne sredine i održivi razvoj uz odgovorno koriščenje i upravljanje vodama.

Više informacija o načelima poslovanja kompanije Nestlé možete pronaći u dokumentu Nestléova korporativna načela poslovanja.