Sort results by
Sort results by

Pružanje podrške mladima u daljem razvoju karijere, jedna je od najvažnijih uloga kompanije Nestlé. Na jugoistočnom evropskom tržištu, 46,2% zaposlenih čine milenijalci, a 2,5% pripada generaciji Z. Summer’s Cool program je jedan od projekata globalne Alijanse za mlade koju je Nestlé osnovao 2019. godine zajedno sa 20 multinacionalnih kompanija. Iako je početni cilj inicijative bio da se pomogne 6 miliona mladih da poboljšaju svoju zapošljivost i veštine, Alijansa je premašila sva očekivanja i podržala više od 10 miliona mladih do danas. S obzirom na ova postignuća, Alijansa je odlučila da podrži 15 miliona mladih do 2022. godine.

Nestlé je nakon lansiranja  onlajn programa letnje prakse Summer’s Cool tokom 2020. godine, po drugi put otvorio vrata studentima završnih godina fakulteta i novim diplomcima. Letnja praksa je namenjena svima koji žele da uče i razvijaju se u multikulturalnoj sredini. Nakon što smo dobili preko 700 prijava, program letnje prakse je pohađalo 60 studenata iz 5 zemalja – Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Rumunije.

Nestle studenti

U okviru programa studenti su u trajanju od tri nedelje. imali priliku da prošire znanje stečeno na fakultetu, te da čuju mnogo praktičnih saveta od strane Nestlé stručnjaka sa iskustvom u različitim oblastima, da dobiju uvid u način poslovanja, kao i da rade na case studiju o održivosti. Pored  predavanja iz oblasti digital marketinga, prodaje, odnosa sa javnošću, trade marketinga, logistike, finansija i mnogih drugih, polaznici programa su imali priliku da razviju određene veštine, kao što su liderstvo, samosvest, komunikacija, fleksibilnost, emotivna inteligencija ili kritičko mišljenje.

Ovu letnju praksu posebno čini interesantnom, činjenica da je ovo multikulturalno iskustvo, jer se radi sa studentima iz drugih zemalja, te se mogu iskusiti različite kulture i perspektive, što predstavlja značajan aspekt ove jedinstvene prakse. 

Studenti nakon zavšene edukacije dobijaju sertifikat od strane kompanije.
Ponosno delimo sa vama neke od testmoniala učesnika Nestlé Summer’s Cool-a 2021.

nestle summer cool studenti