Sort by
Sort by

Petu godinu zaredom Nestlé uključuje studente iz Srbije u međunarodni program plaćene prakse Summer's Cool

Međunarodni program plaćene prakse Summer's Cool 2024
Back to Press releases

Beograd, 8. jul 2024 - Nestlé, najveća svetska kompanija za proizvodnju hrane i pića, dočekuje 17 studenata i diplomaca iz Srbije u okviru programa plaćene prakse Summer's Cool. Počev od 8. jula, ovi mladi talenti iz Srbije pridružiće se grupi studenata iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske i Ukrajine u interaktivnom četvoronedeljnom programu.

Uz podršku više od 60 profesionalaca iz kompanije, program će učesnicima pružiti priliku da se upoznaju sa raznim oblastima poput marketinga, lanca snabdevanja, finansija, ljudskih resursa, održivog poslovanja i liderstva. Učesnici će imati priliku da rade u multikulturalnim timovima i sarađuju na rešavanju studija slučaja sa fokusom na marketing i održivo poslovanje. Radno okruženje je međunarodno, radionice se održavaju na engleskom jeziku, dok su mentori zaposleni kompanije iz šest različitih zemalja, iza kojih stoji veliko poslovno iskustvo.

„U kompaniji Nestlé smo posvećeni privlačenju i negovanju mladih talenata na početku njihovih profesionalnih karijera. Veoma smo ponosni na činjenicu da su mnogi naši sadašnji eksperti i lideri započeli svoju karijeru upravo kroz ovakve programe. Naš cilj je da studentima pružimo uvid i iskustva koja će im pomoći na početku njihove karijere. Štaviše, zaista cenimo i uživamo u njihovoj radoznalosti i novim pogledima na poslovanje. Kao mentore, inspiriše nas rad sa mladim ljudima i ovo je odličan način da zajedno pokažemo da leto može da bude cool na više načina“, izjavila je Tijana Bošnjak, menadžerka za razvoj talenata za Adriatik regiju, Rumuniju i Bugarsku.

Plaćena praksa Summer's Cool deo je Nestlé Needs YOUth globalne inicijative koju je Nestlé pokrenuo 2013. godine, a koja ima za cilj da podrži mlade ljude u njihovom prelasku iz akademskog života u stvaranje uspešne karijere. Na taj način, Nestlé nudi programe prakse i radna mesta za studente ili diplomce, pružajući im priliku da razviju svoje veštine i steknu iskustvo u stvarnom radnom okruženju. Od kada se Srbija pridružila inicijativi Summer's Cool 2020. godine, skoro 60 talentovanih mladih pojedinaca aktivno je učestvovalo u programu, podstičući svoj lični i profesionalni razvoj.