Održano finale atletskog ZdravoRastimo kupa

To Press Releases listNovi Sad,maj 25, 2015

U finalu učestvovalo 400 učenika koji su se takmičili u 7 atletskih disciplina

Finale tradicionalnog ZdravoRastimo kupa održano je u četvrtak na novosadskom stadionu Karađorđe, gde su se 374 učenika uzrasta od 13 do 18 godina nadmetali u trkama na 100, 300 i 600 metara, 4 x 100 štafeti, skoku u dalj, skoku u vis i bacanju kugle. Čuveni desetobojac, Mihailo Dudaš je kao promoter na završnom takmičenju bodrio mlade finaliste.

Najviše bodova u ekipnim takmičenjima za devojčice osnovnih škola osvojile su učenice O.Š. „Veljko Dugošević“ iz Rume, a najbolji dečaci iz osnovnih škola bili su đaci O.Š. „Dušan Radović“ iz Niša. Što se tiče srednjoškolaca, ekipno su najuspešnije bile devojčice iz novosadske Gimnazije „Jovan Jovanović“, a kod dečaka pobedu su odneli učenici Ekonomske škole „9. maj“ iz Sremske Mitrovice.

Takmičenja su organizovana u okviru projekta ZdravoRastimo, koji sprovode Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Adriatic, sa ciljem edukacije učenika sedmih razreda o važnosti pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti. Četvrta sezona projekta je kroz edukativni dio obuhvatila je 3.850 đaka iz 42 škole u Pančevu, Beogradu, Inđiji, Vrbasu, Požarevcu, Šapcu, Užicu, Vranju, Pirotu i Paraćinu.