Sort results by
Sort results by

Podrška dojenju

Kako Nestlé podržava dojenje?

Verujemo da je dojenje najbolje za bebe i podržavamo preporuke Svetske zdravstvene organizacije kojima se apeluje na isključivo dojenje u prvih šest meseci života, i nastavljanje dojenja nakon toga, uz uvođenje dopunskih obroka, prema preporukama zdravstvenih radnika, odnosno nadležnih organa u oblasti zdravstva.

Uključujemo reči „dojenje je najbolje“ gde god i kad god je to moguće i primereno, npr. na pakovanjima formula za bebe i u svim objavama. Takođe izrađujemo edukativne materijale za zdravstvene radnike i roditelje o dobrobitima dojenja. Pored toga, vodimo kampanje i seminare o dojenju za sektor zdravstva, u partnerstvu sa vladama i zdravstvenim ustanovama.

Da li je društvo Nestlé lobiralo da bi se suprotstavila politikama u vezi sa dojenjem?

Snažno podržavamo dojenje i nikada nismo bili uzdrmani u ovom stavu. Nismo, niti bismo ikada, lobirali u bilo kojoj vladi, uključujući i vladu SAD, da bismo se suprotstavili politici podrške dojenju bilo gde u svetu.

Mi smo uvereni da je dojenje najbolje za bebe. Tačka. Nastavićemo da zagovaramo isključivo dojenje tokom prvih šest meseci života, praćeno uvođenjem odgovarajuće ishrane koja predstavlja nutritivnu dopunu dojenju do druge godine života i kasnije. Kada majke ne mogu da doje ili donesu odluku da ne doje, verujemo da bebi-formula obezbeđuje značajnu alternativu. I dalje ćemo nastojati da obezbedimo odgovornu ponudu dopunskih proizvoda koji podržavaju majke kojima je potrebna alternativa dojenju ili biraju alternative dojenju.