Sort by
Sort by

Različitost i inkluzija

Različitost i inkluzija
Integrisanost sa našom kulturom
Različitost i inkluzija je naša svakodnevna realnost. Poštujemo i podstičemo jedinstvenost i potencijal bez obzira na Vašu rasu, pol, kulturu, seksualnu orijentaciju ili invaliditet.
Različitost je naša svakodnevica

Podstičemo različitosti i inkluziju vršeći uticaj na našu kulturu, društvo i inovacije.

Kultura

Kultura

Gradimo inkluzivnu kulturu i koristimo razlike među zaposlenima u zajedničkom radu

Društvo

Društvo

Nastupamo i angažujemo se na inkluzivan način u društvu i sa zainteresovanim stranama u različitim oblastima poslovanja u čitavom lancu vrednosti

Inovacije

Inovacije

Razmišljamo o potrebama različitih potrošača i kupaca kada su u pitanju naši proizvodi i usluge, kao i njihovoj pristupačnosti – kad god, gde god, koliko god

Različitost

Poštovanje različitosti znači poštovanje drugog načina razmišljanja, druge kulture i svih društvenih aspekata, što zahteva otvorenost i inkluzivnost u svim našim akcijama i unutar i izvan naše kompanije.

Različitost i inkluzija su sastavni deo Nestlé kulture. Naš cilj je da obezbedimo takvu kuturu radnog mesta koja stvara jednake prilike za sve, gde se sa ljudima postupa dostojanstveno i uz uvažavanje. Trudimo se da osnažimo ovu inkluzivnu kulturu. To nam pomaže da kao našu najveću prednost iskoristimo jedinstvene veštine, znanje i iskustva svih naših zaposlenih.

Različitost
Inkluzija

Ravnopravnost polova je naš prioritet od 2008. godine, što nam je pomoglo da povećamo broj žena na svim nivoima u organizaciji. Želimo da budemo rodno ravnopravna kompanija stvaranjem uslova u našem radnom okruženju za postizanje godišnjeg povećanja broja žena menadžera i viših lidera u procentima. Naše globalne i lokalne inicijative u pogledu rodne ravnopravnosti obuhvataju sledeće:

  • Razvojne prilike: programi mentorstva i koučinga
  • Fleksibilno radno okruženje koje pruža podršku
  • Organizovanje događaja koji predstavljaju model ponašanja, okruglih stolova i diskusija na mreži
  • Obuka za razvoj liderstva i radionice posvećene nesvesnoj pristrasnosti
  • Politika za zaštitu materinstva (pdf, 1Mb)

Ravnopravnost polova nije samo za nas kao organizaciju. Znamo da rodna ravnopravnost, ženska prava, obrazovanje žena i devojaka širom sveta, kao i osnaživanje žena, jeste od ključne važnosti za stvaranje zajedničke vrednosti za naše poslovanje i za društvo.

Inkluzija

Kada se u Nestlé-u govori o inkluziji, to znači biti konzistentan i učiniti to delom naše korporativne kulture. To znači da se menadžeri uopšte, a ne samo u Ljudskim resursima, ne osećaju nelagodno kada govore i kada rešavaju pitanja ili događaje koji su vezani za seksualnu orijentaciju i rodni identitet. Zaposleni poput mene su prepoznati preko integracije i priznavanja istopolnih parova ili porodica sa priznatim zdravstvenim benefitima, roditeljskom podrškom i programima za zaposlene.

To je tako ohrabrujuće kada se osećate cenjenim i dobrodošlim i kada vas ocenjuju isključivo na osnovu zasluga, u toplom okruženju koje vam pruža brojne prilike. To me inspiriše, a sigurna sam i mnoge oko mene, da damo ono najbolje od sebe i tako se odužimo kompaniji koja se stara o svojim zaposlenima. Nadam se da će mnogi veliki talenti otkriti da postoje organizacije poput Nestlé-a koje obezbeđuju jednake uslove za sve u rodnom spektru.

U korenu svega što Nestlé čini je poštovanje. Kao deo LGBTQ+ zajednica, ponosan sam na to što radim za kompaniju koja priznaje različitost svojih ljudi i podržava inkluzivnost na radnom mestu. Naš inkluzivni zdravstveni program za izdržavana lica i rodno neutralna roditeljska podrška obezbeđuju da se fokusiramo na posao, pošto su naše porodice – kako god one izgledale – zaštićene. Naši fleksibilni radni aranžmani nam omogućavaju da balansiramo naše obaveze kada je to potrebno.

Saznaj više