Sort by
Sort by

Paprike punjene kukuruzom, čilijem i sirom

paprike punjene kukuruzom, čilijem i sirom


Ovo je pravi vegetarijanski recept posebnog okusa!

  • BROJ PORCIJA: 4
  • VREME PRIPREME: 60 minuta
  • TEŽINA: složeno

Popis sastojaka

  • 4 paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 1 kašičica kima
  • 1 čili papričica ili 1 kašičica crvenog bibera
  • 2 tikvice
  • 175 g kukuruza
  • 1 avokado
  • 50 g čedar sira (ili neki sir sličnog kvaliteta i topivosti)
  • 2 kašičice korijandera
  • 2 kašičice Začina C iz bašte

Kako se priprema?

  1. Očišćene paprike pet minuta kuvajte u prokuvaloj vodi. Zatim ih izvadite i okrenite isečenu stranu prema dole, kako bi se što bolje ocedile.
  2. Naseckani luk i kašiku maslinovog ulja pržite u tiganju otprilike tri minuta. Zatim dodajte kim i čili (ili biber) i ostavite na vatri još 2-3 minuta.
  3. Dodajte tikvice iseckane na kockice i pržite ih dok ne omekšaju, otprilike četiri minuta.
  4. U tiganj dodajte kukuruz, avokado naseckan na kockice, narendani sir, korijander i Začin C iz Bašte, pa sve zajedno promešajte.
  5. Mešavinom povrća napunite četiri paprike a zatim ih stavite u posudu za pečenje.
  6. Paprike ostavite u rerni 30-35 minuta, dok ne postanu jako mekane.
  7. Nakon što ih izvadite iz rerne, pustite da se ohlade pet minuta, a zatim ih poslužite.

Ovo je pravi vegetarijanski recept sa posebnim ukusom! Ako volite ovakva vegetarijanska jela, obogatite jelo tako što ćete ga poslužiti uz mešovitu lisnatu salatu i kuvana cela zrna kao što su heljda, proso, bulgur. Ili pojednostavite sve, dodavanjem u gotovu posudu, kao prilog, kuvanu palentu. Prijatno i uživajte!

Nutritivne vrednosti po porciji

  • Kalorija: 235 kcal
  • Belančevina: 8 g
  • Masti: 14 g
  • Ugljenohidrata: 21 g

Obogatite obrok tako što ćete ga servirati uz mešanu salatu i kuvane integralne žitarice kao što su to heljda, proso, bulgur. Proces možete i da podjednostavite, tako što ćete gotovom jelu dodati kuvanu palentu.

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.