Paprike punjene kukuruzom, čilijem i sirom
Ovo je pravi vegetarijanski recept posebnog okusa!
- BROJ PORCIJA: 4
- VREME PRIPREME: 60 minuta
- TEŽINA: složeno
Popis sastojaka
- 4 paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 1 kašičica kima
- 1 čili papričica ili 1 kašičica crvenog bibera
- 2 tikvice
- 175 g kukuruza
- 1 avokado
- 50 g čedar sira (ili neki sir sličnog kvaliteta i topivosti)
- 2 kašičice korijandera
- 2 kašičice Začina C iz bašte
Kako se priprema?
- Očišćene paprike pet minuta kuvajte u prokuvaloj vodi. Zatim ih izvadite i okrenite isečenu stranu prema dole, kako bi se što bolje ocedile.
- Naseckani luk i kašiku maslinovog ulja pržite u tiganju otprilike tri minuta. Zatim dodajte kim i čili (ili biber) i ostavite na vatri još 2-3 minuta.
- Dodajte tikvice iseckane na kockice i pržite ih dok ne omekšaju, otprilike četiri minuta.
- U tiganj dodajte kukuruz, avokado naseckan na kockice, narendani sir, korijander i Začin C iz Bašte, pa sve zajedno promešajte.
- Mešavinom povrća napunite četiri paprike a zatim ih stavite u posudu za pečenje.
- Paprike ostavite u rerni 30-35 minuta, dok ne postanu jako mekane.
- Nakon što ih izvadite iz rerne, pustite da se ohlade pet minuta, a zatim ih poslužite.
Ovo je pravi vegetarijanski recept sa posebnim ukusom! Ako volite ovakva vegetarijanska jela, obogatite jelo tako što ćete ga poslužiti uz mešovitu lisnatu salatu i kuvana cela zrna kao što su heljda, proso, bulgur. Ili pojednostavite sve, dodavanjem u gotovu posudu, kao prilog, kuvanu palentu. Prijatno i uživajte!
Nutritivne vrednosti po porciji
- Kalorija: 235 kcal
- Belančevina: 8 g
- Masti: 14 g
- Ugljenohidrata: 21 g
Obogatite obrok tako što ćete ga servirati uz mešanu salatu i kuvane integralne žitarice kao što su to heljda, proso, bulgur. Proces možete i da podjednostavite, tako što ćete gotovom jelu dodati kuvanu palentu.
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.