Sort by
Sort by

Supa od koprive sa pirinčem

supa od koprive sa pirinčem


Supa od koprive sa pirinčem savršen je prolećni ručak!

  • BROJ PORCIJA: 4
  • VREME PRIPREME: 60 minuta
  • TEŽINA: lagano

Popis sastojaka

  • 100 g sveže koprive
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • ½ crvene paprike
  • 100 g oguljenog paradajza
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 3 kašike ulja
  • 100 g pirinča
  • biber
  • Začin C iz Bašte
  • zeleni peršun
  • C kokošja kocka

Kako se priprema?

  1. Očistite i procedite koprivu, naseckajte luk i narendajte šargarepu. Papriku i oguljeni paradajz isecite na kockice.
  2. U činiju dodajte ulje, luk, šargarepu, papriku, paradajz i malo vode i pustite da se kuva dok ne omekša (otprilike četiri minuta).
  3. Dodajte vodu.
  4. Kada voda provri, dodajte prethodno iseckani peršun.
  5. Dodajte koprivu, biber i Začin C iz Bašte.
  6. Kada se povrće skuva, dodajte prethodno opran pirinač.
  7. Kada se pirinač skuva, dodajte paradajz sos i C kokošju kocku. Ostavite da se kuva još na kratko.
  8. Probajte da li je skuvano, sklonite sa vatre i jelo je spremno!

Predlog za serviranje: uz mladi luk, ulje od semenki bundeve i pržene semenke bundeve dobićete ukusan i maštovit obrok.

Sličnu čorbu možete pripremiti i sa nekim drugim lisnatim povrćem po vašem izboru: npr. spanaćem ili švajcarskim čardakama koje možemo nabaviti tokom cele godine. Nećete pogrešiti ako koristite smrznuto zeleno lisnato povrće van sezone. Opšte je poznato da nam u ishrani nedostaje zeleno povrće, pa vam preporučujemo ovu ukusnu čorbu od koprive sa pirinčem što češće na vašem jelovniku. Prijatno!

Nutritivne vrednosti po porciji

  • Kalorija: 193 kcal
  • Belančevina: 3 g
  • Masti: 8 g
  • Ugljenih hidrata: 27.6 g

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.