Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Supa od koprive sa pirinčem

supa od koprive sa pirinčem


Supa od koprive sa pirinčem savršen je prolećni ručak!

  • BROJ PORCIJA: 4
  • VREME PRIPREME: 60 minuta
  • TEŽINA: lagano

Popis sastojaka

  • 100 g sveže koprive
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • ½ crvene paprike
  • 100 g oguljenog paradajza
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 3 kašike ulja
  • 100 g pirinča
  • biber
  • Začin C iz Bašte
  • zeleni peršun
  • C kokošja kocka

Kako se priprema?

  1. Očistite i procedite koprivu, naseckajte luk i narendajte šargarepu. Papriku i oguljeni paradajz isecite na kockice.
  2. U činiju dodajte ulje, luk, šargarepu, papriku, paradajz i malo vode i pustite da se kuva dok ne omekša (otprilike četiri minuta).
  3. Dodajte vodu.
  4. Kada voda provri, dodajte prethodno iseckani peršun.
  5. Dodajte koprivu, biber i Začin C iz Bašte.
  6. Kada se povrće skuva, dodajte prethodno opran pirinač.
  7. Kada se pirinač skuva, dodajte paradajz sos i C kokošju kocku. Ostavite da se kuva još na kratko.
  8. Probajte da li je skuvano, sklonite sa vatre i jelo je spremno!

Predlog za serviranje: uz mladi luk, ulje od semenki bundeve i pržene semenke bundeve dobićete ukusan i maštovit obrok.

Sličnu čorbu možete pripremiti i sa nekim drugim lisnatim povrćem po vašem izboru: npr. spanaćem ili švajcarskim čardakama koje možemo nabaviti tokom cele godine. Nećete pogrešiti ako koristite smrznuto zeleno lisnato povrće van sezone. Opšte je poznato da nam u ishrani nedostaje zeleno povrće, pa vam preporučujemo ovu ukusnu čorbu od koprive sa pirinčem što češće na vašem jelovniku. Prijatno!

Nutritivne vrednosti po porciji

  • Kalorija: 193 kcal
  • Belančevina: 3 g
  • Masti: 8 g
  • Ugljenih hidrata: 27.6 g

Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.