Bez obzira na to da li imate više godina radnog iskustva ili ste tek diplomirali, u Nestlé-u postoji poslovna prilika za vas.
Supa od koprive sa pirinčem
Supa od koprive sa pirinčem savršen je prolećni ručak!
- BROJ PORCIJA: 4
- VREME PRIPREME: 60 minuta
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 100 g sveže koprive
- 1 luk
- 1 šargarepa
- ½ crvene paprike
- 100 g oguljenog paradajza
- 2 kašike paradajz sosa
- 3 kašike ulja
- 100 g pirinča
- biber
- Začin C iz Bašte
- zeleni peršun
- C kokošja kocka
Kako se priprema?
- Očistite i procedite koprivu, naseckajte luk i narendajte šargarepu. Papriku i oguljeni paradajz isecite na kockice.
- U činiju dodajte ulje, luk, šargarepu, papriku, paradajz i malo vode i pustite da se kuva dok ne omekša (otprilike četiri minuta).
- Dodajte vodu.
- Kada voda provri, dodajte prethodno iseckani peršun.
- Dodajte koprivu, biber i Začin C iz Bašte.
- Kada se povrće skuva, dodajte prethodno opran pirinač.
- Kada se pirinač skuva, dodajte paradajz sos i C kokošju kocku. Ostavite da se kuva još na kratko.
- Probajte da li je skuvano, sklonite sa vatre i jelo je spremno!
Predlog za serviranje: uz mladi luk, ulje od semenki bundeve i pržene semenke bundeve dobićete ukusan i maštovit obrok.
Sličnu čorbu možete pripremiti i sa nekim drugim lisnatim povrćem po vašem izboru: npr. spanaćem ili švajcarskim čardakama koje možemo nabaviti tokom cele godine. Nećete pogrešiti ako koristite smrznuto zeleno lisnato povrće van sezone. Opšte je poznato da nam u ishrani nedostaje zeleno povrće, pa vam preporučujemo ovu ukusnu čorbu od koprive sa pirinčem što češće na vašem jelovniku. Prijatno!
Nutritivne vrednosti po porciji
- Kalorija: 193 kcal
- Belančevina: 3 g
- Masti: 8 g
- Ugljenih hidrata: 27.6 g
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.