Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Čokoladni mus sa bademovim mlekom, malinama i mentom

Otkrijte ovaj svež desert sa malinom i mentom. Uživajte uz ovaj recept za čokoladni mus!
mus

KOLIČINA ZA: 4
GOTOV ZA: 40 minuta
TEŽINA: Lagano

Spisak sastojaka:
• 240ml bademovog mleka
• 1/2 kašičice ekstrakta vanile
• 2 kašike kokosovog ulja
• 2 žumanca
• 2 kašike sirupa od agave
• 1 prstohvat soli
• 100g crne čokolade Nestle Dessert

Poslužiti sa:
• 60g jogurta
• 150g svežih malina
• Svežim listom mente

Kako se priprema?
1. Sipajte mleko u lončić, dodajte kokosovo ulje i zagrejte na laganoj vatri bez ključanja. Promešajte nekoliko puta kako biste bili sigurni da se kokosovo ulje sjedinjuje.
2. Pomešajte žumanca, sirup od agave, ekstrakt vanile i so u velikoj posudi.
3. Sklonite mleko sa vatre i dodajte tamnu čokoladu Nestle Desert izlomljenu na komade. Mešajte dok se potpuno ne istopi.
4. U posudu sa tankim stranicama sipajte smesu žumanaca, a zatim prelijte čokoladom. Mešajte neprestano da se jaja ne bi stvrdnula.
5. Smesu propustite kroz sito, a zatim je sipajte u šolje otporne na toplotu, koje ćete staviti u duboku posudu. Sipajte vruću vodu u posudu, dovoljno da dosegne do polovine šolja otpornih na toplotu u kojima se nalazi smesa musa.
6. Stavite posudu na srednju rešetku u rerni i pecite smesu 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni.
7. Pre serviranja ostavite da se potpuno ohladi.
8. Poslužite mus sa jogurtom, malinama i mentom.

Podaci o nutritivnim vrednostima po porciji
• Kalorije 303kcal
• Masti 23g
• Ugljeni hidrati 22g
• Proteini 4g

 

Za više informacija, pratite nas na Facebook-u.